Actualitate

PREFECTUL LEONARD DIMIAN ȘI-A DAT DEMISIA. Motivul, AICI!

Demisie surprinzătoare la vârful Prefecturii Buzău. Prefectul Leonard Dimian a anunțat chiar în prima zi lucrătoare a lui 2021 că renunță la funcția în care a fost învestit la sfârșitul lui 2019.

Anunțul privind demisia a fost postat de Leonard Dimian pe Facebook, într-un mesaj în care explică și ce l-a determinat să recurgă la acest gest. Dimian spune că e vorba de o demisie de onoare, care vine după schimbarea Guvernului care l-a numit în funcție.

El face și un bilanț al mandatului în fruntea Prefecturii, în care a avut mai multe provocări, cea mai mare fiind lupta cu pandemia. Au fost însă și două runde de alegeri în organizarea cărora a fost implicat.

Potrivit lui Leonard Dimian, cât timp s-a aflat la Casa Albă, ca subprefect, apoi ca prefect, a reușit să elimine blocajele din activitate, evitând întârzierile în programele derulate cu sprijinul Prefecturii.

Leonard Dimian nu mai merge de azi la birou, el luându-și o săptămână de concediu.

În urma demisiei sale, activitatea Prefecturii va fi coordonată, cel mai probabil, până la numirea unui nou prefect, de unul din cei doi subprefecți ai județului Buzău.

Într-un mesaj pe facebook, Leonard Dimian, își explică gestul de a pleca de la vârful Prefecturii Buzău. Redăm mai jos mesajul său integral:  

”Stimați buzoieni,

Am început un nou an, un nou capitol al vieții noastre. Am încheiat 2020, un an dificil pentru noi toți, în care am descoperit ceea ce contează cu adevărat: sănătatea și oamenii dragi, care ne sprijină ori de câte ori avem nevoie. Anul ce tocmai s-a încheiat a fost o lecție, ne-am trezit la realitate și ne-am dat seama cât de fericiți eram înainte de debutul pandemiei, câtă bucurie ne aduceau întâlnirile cu prietenii, vizitele la părinți sau voioșia nepoților veniți la bunici.

Eu am pășit în 2021 mai optimist, cu speranța că vom învinge pandemia de Coronavirus și ne vom putea relua obiceiurile care ne făceau fericiți.

Pandemia de COVID-19 a fost provocarea mandatului meu de prefect al județului Buzău.

La câteva luni după ce am fost învestit prefect, în luna martie 2020, județul nostru înregistra primele cazuri pozitive de SARS CoV-2. De atunci, cea mai multă energie și implicare au fost canalizate către măsurile menite să protejeze populația județului de acest temut virus. Consider că prin eforturile depuse și prin măsuri uneori mai dure, am reușit să ținem în frâu răspândirea bolii și, iată, că noul an găsește județul nostru într-un scenariu verde, dacă ne raportăm la numărul de îmbolnăviri/1000 locuitori.

Pe lângă pandemie, activitatea de la Instituția Prefectului mi-a adus și alte provocări.

Am organizat, în condiții speciale, două runde de alegeri: locale și parlamentare. Am lucrat împreună cu echipa Instituției Prefectului,având alături reprezentanții MAI,dar și pe cei din alte instituții implicate,am încheiat fără evenimente deosebite cele două tururi electorale, cărora le mulțumesc și pe această cale.

Am accelerat treptat munca din toate departamentele și am reușit să elimin blocajele din activitate, evitând întârzierile în programele derulate cu sprijinul Prefecturii. Am interacționat și am căutat în permanență soluții la rezolvarea problemelor cetățenilor din județ, în limitele legii.

Pe parcursul perioadei în care am deținut calitatea de subprefect, apoi de prefect, am fost tot timpul conștient că funcția este vremelnică.

Așa că astăzi am decis să îmi anunț oficial demisia din funcția de prefect al județului Buzău.

Este o demisie de onoare! Am înțeles să fac acest lucru după ce Guvernul care m-a susținut și care a susținut toate proiectele județului pe perioada în care eu am fost la conducerea Prefecturii a fost schimbat.

Este o experiență pe care o voi purta în suflet ca pe un dar!

Plec cu sentimentul datoriei împlinite! A fost o onoare pentru mine să îmi servesc țara și pe buzoienii mei dragi!”

Este o experiență pe care o voi purta în suflet ca pe un dar!

Plec cu sentimentul datoriei împlinite!

A fost o onoare pentru mine să îmi servesc țara și pe buzoienii mei dragi!