Actualitate

VACCINAREA CU PRIORITATE A PROFESORILOR, PE AGENDA DE ZI A AUTORITĂȚILOR. Între timp, la Buzău apar noi infectări în școli

Cadrele didactice ar putea fi vaccinate anti-COVID, în cel mai scurt timp, în centre special amenajate pentru această categorie de angajați. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că cel mai probabil după amiază va fi anunţată decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ.

Centrele pentru cadrele didactice ar urma să fie amenajate în fiecare județ, la Casa Corpului Didactic. Aici ar urma să fie imunizate doar cadrele didactice, astfel încât procesul de vaccinare a acestora să decurgă rapid, pentru a evita orice risc de răspândire a virusului în comunitățile școlare.

“În cursul acestei după amieze cel mai probabil se va anunţa decizia de organizare a centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ. Există o situaţie cu 60.000 de persoane angajaţi din învăţământ care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, avem deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ vaccinaţi din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, într-o conferinţă de presă.

Întrebat care este disponibilitatea la vaccinare a personalului din sistemul de învăţământ, ministrul Educaţiei a răspuns:

“Este de peste 200.000 de angajaţi ai sistemului de învăţământ această cifră, dintre aceştia 42.000 s-au vaccinat deja, se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp, deci avem 50.000 de vaccinaţi. Se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoare săptămână în centre mobile, deci vom ajunge la 110.000 cel mai probabil din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Personalul auxiliar din creşe şi grădiniţe, cel care va fi la interfaţa directă cu copiii se va vaccina. Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în prima fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”. 

La Buzău, încă de săptămâna trecută inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu, anunța că urmează să fie amenajat un centru special de vaccinare a cadrelor didactice, la Casa Corpului Didactic. Între timp, circa 450 de angajați din școlile din județ și-au exprimat deja dorința de a fi vaccinați în acest centru iar Direcția de Sănătate Publică a comandat dozele necesare pentru a fi administrate cadrelor didactice. Până acum, peste 500 de cadre didactice și nedidactice au fost vaccinate împotriva noului coronavirus.

Între timp, continuă să fie confirmate noi cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul profesorilor și elevilor din județul Buzău. În ultimele zile, astfel de cazuri au fost depistate atât în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, cât și în mediul rural.

În municipiul Buzău, doi elevi au fost confirmați cu infecție cu SARS CoV-2, la Râmnicu Sărat, un elev și o educatoare iar în comuna Berca un alt cadru didactic.