Actualitate

VAL DE TURIȘTI, ÎN WEEK-END, LA CASCADA CAȘOCA. În goana după fotografia perfectă, au uitat de distanțarea fizică

foto:Ciprian STERIAN
foto:Ciprian STERIAN

Un loc plin de liniște și de mister, o frumusețe a naturii apreciată de turiși și de fotografi, deopotrivă, s-a transformat în week-end într-un adevărat furnicar, unde distanțarea fizică, atât de necesară pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, a devenit ultimul lucru de care au ținut cont vizitatorii.

Cascada Pruncea, cunoscută drept Cașoca, după denumirea râului, a fost în acest week-end luată cu asalt de turiști de prin zona Buzăului, dar și din județele învecinate.

Dornici de răcoarea muntelui și a apelor cristaline, turiștii au venit în număr mare la cascada Cașoca, iar goana după fotografia perfecta a fost obiectivul principal pentru toți. Turiștii au uitat însă de ce era cel mai important, distanțarea fizică, și s-au înghesuit cu toții în încercarea de a imortaliza cât mai bine frumusețea locului.

Cascada Pruncea se află în județul Buzău, pe râul Cașoca. Este o cascadă de mici dimensiuni, 5-6 metri cădere, dar impresionează prin zona ascunsă în care este poziționată.

Peretele din partea stângă a cascadei are o deschizătură ce era folosită drept ascunzătoare pentru haiducii locali din vremea lui Tudor Vladimirescu.

La cascada Cașoca se ajunge cu orice tip de mașină, chiar dacă ultima parte a traseului, până la obiectivul turistic, se parcurge pe un drum pietruit, mai greu accesibil.