Actualitate

Verdict final: cât va sta la închisoare tânăra psiholog care a lovit cu mașina, intenționat, un polițist

Verdict final în dosarul în care o buzoiancă a fost judecată după ce în august 2020 a lovit cu mașina, intenționat, un polițist aflat pe motocicletă. Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat astăzi, 7 martie, în acest caz. Astfel, tânăra psiholog, condamnată inițial la 9 ani și 10 luni închisoare, a scăpat cu o pedeapsă redusă cu circa 1 an. Magistrații Curții de Apel Ploiești au desființat parțial decizia Tribunalului BUzău, prima instanță sesizată, și au hotărât ca buzoianca să execute o pedeapsă de 8 ani și 3 luni pentru ultraj calificat și distrugere.

“Descontopește pedeapsa rezultanta de 9 ani și 10 luni închisoare în pedepsele componente pe care le repune în individualitatea lor astfel: – 9 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infractiunii de ultraj prevăzută de art. 257 alin.1 și 4 Cod penal cu referire la art. 32 Cod penal raportat la art. 188 Cod penal – 1 an închisoare pentru săvâr?irea infractiunii e distrugere prevăzută de art. 253 alin.1 Co penal . În baza art. 257 alin. 1 i 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 și 2 C.pen. condamnă inculpata VLĂDESCU ANDA IOANA, la pedeapsa de 8 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat În baza art. 253 alin. 1 C.pen., condamnă inculpata Vădescu Anda Ioana la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În baza art.38 al.2 C.pen. raportat la art. la art.39 al.1 lit.b C.pen., aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare la care se adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită , inculpata urmând să execute o pedeapsă rezultantă de 8 ani și 3 luni închisoare”, se arată în decizia Curții de Apel Ploiești.

Judecătorii au decis și reducerea cuantumului daunelor morale.

” Înlătură din continutul pedepselor complementare si accesorii aplicate inculpatei dispozitia privind interzicerea drepturilor părintești prevăzută de art. 66 lit.e Cod penal În baza art. 424 alin.3 Cod pr penală deduce din pedeapsa aplicată perioada reținerii și arestării preventive de la data de 20 august 2021 la zi. Reduce cuantumul daunelor morale la plata căruia a fost obligată inculpata Vlădescu Anda Ioana către partea civilă Popa Adrian Dumitru la 50 000 lei Mentine celelalte dispozitii ale sentinței penale apelate. În baza art.275 alin.3 Cod proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. “

Mai multe detalii despre acest caz, AICI.