Actualitate

VESTE MARE! Drumul expres Ploiești-Buzău a devenit autostradă

Drumul de mare viteză care va conecta Buzăul la rețeaua de autostrăzi a României a mai parcurs o etapă. Firma care s-a ocupat de studiul de fezabilitate a transmis, săptămâna aceasta, către CNAIR, documentul final. Prin studiul de fezabilitate s-a stabilit că de la Ploiești la Buzău va fi o autostradă care va avea 63 de kilometri și va străbate distanța dintre cele două localități, aproape paralel cu actualul DN 2 B.

Anunțul privind finalizarea studiului de fezabilitate a fost făcut pe Facebook de Vlad Pufu, candidatul de pe poziția întâi pe lista PNL Buzău pentru Senatul României:

”În cadrul studiului de fezabilitate, ajuns la final, s-au stabilit varianta finală de traseu și faptul că va fi construită o autostradă, nu un drum expres. În această ultimă privință, a cântărit greu viziunea de dezvoltare pe care Guvernul condus de Ludovic Orban o are pentru zona Moldovei și pe care o va pune în practică începând chiar de anul viitor. În acest plan de dezvoltare, autostrada care va continua până la Pașcani, așa cum este cuprinsă în Masterplanul General de Transport al României, are un rol esențial.

Muntenia Expres va avea 63 de kilometri de la Ploiești la Buzău, se va construi în 24 de luni și va costa 12,27 milioane de lei, din care 85 % vor fi fonduri externe nerambursabile. 

Pe un traseu paralel cu actualul DN 2 B, autostrada va porni din A3 București-Ploiești, va avea noduri rutiere conectate la infrastructura deja existentă, pasaje, poduri, perdele forestiere și parcări.

”Mă bucură aceste vești foarte bune și faptul că vom fi martorii construirii celei mai importante legături rutiere pentru Buzău. Ca viitor senator  PNL  de Buzău, îmi fac o prioritate din a urmări, pas cu pas, realizarea acestui proiect, așa cum el se conturează astăzi”, a spus Vlad Pufu.

După elaborarea studiului de fezabilitate, CNAIR va organiza licitația pentru proiectarea și construirea tronsonului de autostradă.