Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

900 DE INFECTĂRI ȘI 15 DECESE ÎN ZECE ZILE! La cât a ajuns rata de îmbolnăvire în Buzău

Valul doi al pandemiei a adus o avalanșă de îmbolnăviri și în județul Buzău, care a ajuns să depășească la rata de infectare, calculată în ultimele 14 zile, Galațiul, Vrancea și Brăila. După ce în octombrie, Buzăul înregistra un record negativ în privința cazurile noi raportate de DSP, respectiv 110 în 31 de zile, acum județul atinge un nou record. 893 de noi pacienți infectați cu SARS-CoV-2 doar în primele zece zile ale lunii noiembrie.

85 de cazuri în ultimele 24 de ore

Astăzi, 10 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică a raportat 85 de noi cazuri, într-un interval de 24 de ore, numărul fiind în ușoară scădere, după ce ieri au fost raportate 93 de cazuri, iar în urmă cu trei zile, 149 de îmbolnăviri COVID-19.

Este vorba despre pacienți cu vârsta cuprinsă între între 7 luni și 92 de ani.

” Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 85 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (19 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe)”, se arată în comunicatul DSP.

Șase decese într-o zi

Noiembrie a adus și un număr mai mare de decese. Astfel, în ultimele zece au fost raportate 15 decese ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2, șase dintre ele fiind raportate doar în ultimele 24 de ore.

  • DECES NR. 127: pacient în vârstă de 76 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Starea de sănătate se agravează progresiv și, pe fondul comorbidităților, pacientul a decedat. Comorbidități: ciroza hepatica decompesanta, insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa.
  • DECES NR. 128: pacientă în vârstă de 83 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată Covid- 19 și transferată în Secția de Pneumologie a SJU Buzău. Evoluția clinică este nefavorabilă sub tratament și survine decesul. Comorbiditati: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială permanentă.
  • DECES NR. 129: pacientă instituționalizată în vârstă de 89 de ani, i se recoltează probă conform metodologiei și este confirmată cu SARS CoV-2. În urma evoluței clinice nefavorabile, pe fondul vârstei și a comorbidităților asociate, survine decesul. Comorbidități: dementa mixta in boala Alzheimer si vasculara, fibrilație atrială cronica, hipertensiune arterială, hepatită virală C, hemipareza stanga, insuficienta renala cronica, insuficienta cardiaca.
  • DECES NR. 130: pacientă instituționalizată în vârstă de 90 de ani i se recoltează probă conform metodologiei și este confirmata cu SARS CoV-2. În urma evoluției clinice nefavorabile, survine decesul. Comorbidități: demență mixtă în boala Alzheimer, hipertensiune arterială.
  • DECES NR. 131: pacientă în vârstă de 94 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul din Ramnicu Sarat pe secția ATI. Starea generală se deterioreaza progresiv și, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral sechelar .
  • DECES NR. 132: pacientă în vârstă de 75 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul din Râmnicu Sărat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: abces perineal drenat, trombocitopenie, escare decubit, accident vascular cerebral în antecedente.

Buzăul a ajuns la 4824 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei dintre care 3493 s-au vindecat. Din păcate, 132 dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au decedat.