Actualitate

Veste tristă pentru zeci de generații de absolvenți de liceu din Buzău. O îndrăgită profesoară de limba română s-a stins din viață


Zeci de generații de absolvenți buzoieni deplâng moartea unei profesoare de română cu o carieră excepțională. Fosta profesoară Florica Andreica, cea care a predat limba și literatura română în liceele din Buzău timp de 3 decenii, un dascăl dedicat meseriei, iubit de elevi și apreciat de colegi, s-a stins din viață duminică, lăsând un gol imens în sufletele apropiaților.

Timp de zeci de ani, din 1969 și până în 1998, a predat în Buzău, la Colegiul Național Mihai Eminescu, la Colegiul Tehnic Dimitrie Filipescu și Colegiul Economic. De asemenea, Florica Andreica a ocupat și postul de director la Liceul Dimitie Filipescu, dar a fost și autor al mai multor volume: “Literatura română”, publicată în 2009, și “Vocație, profesionalism, dăruire”, publicată în 2011. Performanțele pe care le-a avut și apropierea de elevi au transformat-o într-un model pentru generațiile care i-au „trecut prin mână”.

Apropiații au anunțat pe rețelele de socializare când și unde va fi condusă pe ultimul drum fosta profesoară, cea care a îndrumat pașii atâtor generații și i-a ajutat pe liceeni să înțeleagă și să îndrăgească literatura română:

Pentru cei care au cunoscut-o sau au fost elevii doamnei Profesor de Limba Romana la Liceul M.Eminescu si Liceul Metalurgic Nr.4, Florica Andreica , pe data de 15.01.2023, doamna Florica Andreica a trecut la cele veșnice , senină și plină de pace și iubire.
Azi, 16 ianuarie , va fi depusă la biserica Adormirea Maicii Domnului Titan, Bd 1 decembrie 1918 nr 21 A, Bucuresti, începînd cu ora 15 .
Înmormantarea va fi marti 17.01.2023, la Cimitirul Bellu – Bucuresti .
Dumnezeu să o odihnească în pace și să o mântuiască!