Actualitate

Un oraș întreg s-a mobilizat pentru a-i susține, rezultatele au fost pe măsură. Elevii unui liceu din Buzău, marii câștigători ai unei competiții cu zeci de concurenți

Au crezut în șansa lor și au câștigat. Au fost susținuți nu doar de colegi, profesori și familie, ci de un întreg orașul. Vorbim despre elevii de la Liceul Grigore Moisil, din municipiul Buzău, cei care au fost desemnați câștigătorii competiției NOARK, un concurs la care au avut adversare echipe din 24 de licee din țară.

Concursul online, lansat de o companie privată pentru liceele tehnologice, s-a desfășurat în perioada 21.11.2022 – 20.12.2022. Din Buzău, o echipă de liceeni de la Liceul Moisil s-a înscris în lupta pentru marele premiu: o imprimantă 3D și suma de 2.500 lei.

Tinerii buzoieni, ajutați de profesorii lor, s-au prezentat cu un banc didactic ce cuprindea trei instalații electrice de joasă tensiune. Filmulețul cu realizarea lor a fost postat pe internet și a început lupta pentru câștigarea marelui premiu.

25 de școli din toată țara și-au prezentat proiectele cu care au sperat să obțină cât mai multe voturi pentru a fi declarate câștigătoare. De-a lungul competiției, liceenii buzoieni au fost mai mereu în prima parte a clasamentului. Au ajuns pe primul loc însă, la un moment dat, erau depășiți cu câteva voturi de un liceu din Târgu Jiu. Atunci, însă, elevi, profesori, chiar și autorități, s-au mobilizat și au derulat ample campanii online pentru susținerea tinerilor de la Moisil. Campanii care au dat roade. Drept dovadă, astăzi, 16 ianaurie, la anunțarea câștigătorilor, echipa de la Moisil a primit vestea mult anunțată: a obținut locul I.