Actualitate

Vești bune pentru părinți! Mai multe creșe noi vor fi construite în județ. Lista localităților, AICI

Vești bune pentru părinții din câteva comune ale județului, care își fac griji că nu vor avea unde să își lase copiii cât timp ei sunt la serviciu. Au fost aprobate proiectele privind construirea mai multor creșe în județ.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat joi, 24 februarie, că în toată țara vor fi construite  în următorii ani 280 de creșe. Numai joi, 142 de proiecte referitoare la creşe noi au primit aprobare.

”Dorim să ne asigurăm că vom construi aceste creșe acolo unde este nevoie de ele. În comunele adiacente marilor orașe, locuiesc familii tinere, din care părinții lucrează în municipiu, dar doresc să-și înscrie copiii în creșele mai apropiate de casă”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Pe lista localităților în care vor fi construite creșe noi se regăsește un singur oraș din Buzău, și anume Pătârlagele. Dar, creșe noi ar urma să fie ridicate și la Poșta Câlnău, Mărăcineni și Smeeni.

La Mărăcineni, de exemplu, unitatea ce va avea o capacitate de 40 de locuri va fi ridicată la Căpățânești. Proiectul a fost depus de autoritățile locale în urmă cu un an.Și proiectul depus de autoritățile din Smeeni a fost declarat eligibil astfel că în câțiva ani, în centrul comunei va fi ridicată prima creșă din localitate.

“Este mai mult decât necesară o creșă la Smeeni. Nu avem nicio astfel de unitate în comună. Sunt foarte mulți părinți care merg la Buzău la serviciu și nu au cu cine să-și lase copiii. Am depus proiectul în urmă cu circa 1 an. Va fi o creșă cu 40 de locuri ce va fi ridicată lângă parc, lângă spital. Pentru că sunt creșe tip, ni s-a cerut o suprafață mare, de 2500 mp, așa că a trebuit să tăiem din parc, o bucată din terenul de la spital. Dar, am reușit să avem stabilită suprafața și să obținem finanțare. În plus, avem în construcție și o grădiniță. Clădirea în care funcționează grădinița acum e de vreo 80 -90 de ani, a fost prima școală construită în comună”, a declarat pentru șansanews.ro primarul din Smeeni, Ion Andrei.

Beneficiarii pentru care a fost aprobată astăzi finanţarea au la dispoziţie 60 de zile pentru a depune documentaţia necesară realizării obiectivelor de investiţii. Finanțarea pentru aceste unități asigurată din bugetul național dar și din fonduri europene.