Actualitate

Vești din Hanovra unde a ajuns asistentul de la UPU, rănit grav în explozia de la Potoceni. Ce se întâmplă cu Silviu la circa 50 de zile de la deflagrație

Vin vești bune de la Hanovra, acolo unde a ajuns în luna august, Silviu Jilavu, asistentul de la UPU, rănit grav în urma unei explozii care s-a produs în casa lui și a soției sale, în localitatea Potoceni.

Deși în stare critică atunci când a ajuns în Germania, Silviu a luptat, și cu ajutorul medicilor străini, a reușit să își revină, în mare parte.

Sâmbătă, într-o postare pe contul său de facebook, asistentul de la UPU din Spitalul Județean și-a anunțat cunoscuții că a ieșit la aer după circa 50 de zile de la explozia care i-a schimbat cursul vieții.

”Prima ieșire la aer după aproximativ 50 de zile. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la vindecarea mea, în special familiei pentru suportul moral. Știu că mai este mult până acasă, dar Dumnezeu mă iubește și mă va ajuta unde mă voi împotmoli”, a scris Silviu.

sursa: Facebook

Postarea lui Silviu a adunat sute de comentarii. Oamenii, atât cei care îl cunosc pe tânărul asistent, cât și cei care nu îl cunosc, dar au fost impresionați de povestea lui, i-au urat să aibă, în continuare, putere pentru a lupta să-și revină și însănătoșire grabnică.

Silviu Jilavu, asistent medical la UPU, în vârstă de 26 de ani, a suferit leziuni grave după o explozie produsă, în luna august, în propria locuință. În aceeași deflagrație a fost grav rănit, fiind, de asemenea, transferat la un spital din străinătate, un instalator care lucra în locuia familiei Jilavu.

De suflul exploziei au fost răniți și soția lui Silviu, și ea asistentă medicală la UPU, și tatăl acesteia, ei fiind externați însă, rapid, din Spitalul Județean, pentru că leziunile nu le-au pus viața în pericol.