Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Nehoiu

Spitalul de la Nehoiu, ultimele pregătiri în așteptarea ordinului de la Ministerul Sănătății pentru preluarea bolnavilor COVID

Spitalul Orășenesc Nehoiu se pregătește pentru a prelua pacienții COVID, din a opta zi de la confirmare, dacă rămân cu forme ușoare sau medii de boală.

Conform managerului Sergiu Remișovschi, ar fi o chestiune de ore până când autoritățile de la Centru vor dispune ca spitalul de la Nehoiu să preia bolnavii COVID.

În așteptarea deciziei de la București, conducerea spitalului Nehoiu și medicii i-au externat pe bolnavi și fac pregătiri și achiziții pentru a fi pregătiți pentru momentul la care aici vor veni primii bolnavi cu COVID.

În spitalul de la Nehoiu vor ajunge bolnavii cu forme ușoare și medii de boală, din a opta zi de la confirmarea diagnosticului, dacă starea lor rămâne bună.

La Nehoiu, medicii le vor administra vitamine, cortizon la nevoie, antibiotice, îi vor ține sub observație, însă nu le vor face și tratamente cu antivirale.

În unitatea de la Nehoiu nu există medic infecționist, epidemiolog și nici pneumolog, astfel că vor fi tratați aici doar buzoienii cu forme ușoare și medii de COVID, după ce vor fi fost deja tratați, într-o primă fază, de specialiștii de la Buzău sau de la Rm.Sărat.

În eventualitatea în care un pacient de la Nehoiu se agravează aici, el va fi transferat din nou la unul din cele două spitale care tratează cazurile de COVID, de la începutul pandemiei.

Duminică, DSP a raportat, la Buzău, 117 noi infectări și o reinfectare, precum și 2 decese asociate infecției cu coronavirus.