Actualitate

Vești proaste! Ce se întâmplă cu lucrările pe strada Transilvaniei

Întârzie reluarea lucrărilor pe strada Transilvaniei. Deși autoritățile din Palatal Comunal dădeau ca sigură reluarea șantierului în această săptămână, ploile din ultimele zeci de ore fac imposibilă misiunea muncitorilor de a continua reabilitarea acestei artere. Iar în tot acest timp, șoferii circulă cum pot, pe un singur sens, în timp ce riveranii se plâng că nu au unde-și parca mașinile dar și că trebuie să meargă prin bălți și noroaie.

Pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, pe segmentul fabrica de Bere-strada Bazalt, șantierul a fost oprit la mai puțin de o lună de la începerea lucrărilor după ce muncitorii au descoperit că solul este nesigur și este nevoie ca soluția tehnică inițială să fie revizuită. Mai exact, este vorba despre structura solului, care este instabilă,  lucru care nu a fost descoperit, așa cum ar fi fost normal,  atunci când a fost făcută expertiza locului, înainte de a începe șantierul propriu zis. Descoperită această problemă, firma care se ocupă de lucrări, a identificat două soluții care să ducă la stabilizarea solului, însă nici una dintre ele nu poate fi pusă în practică în aceste zile pentru că în municipiu a plouat foarte mult iar zona este plină de băltoace și noroaie.

” În urma problemelor apărute pe strada Transilvaniei, proiectantul a oferit două soluții de stabilizare a acelui sol. Din păcate, ploile din ultimele două zile nu ne-au permis să facem cele două experimente în sensul de a trata solul cu cele două soluții date de proiectant, astfel încât să vedem care este varianta optimă ce ca fi aleasă pentru stabilirea acelor plăci de argilă. Sper ca în zilele următoare vremea se va încălzi și nu vor mai fi precipitații. Vom face acele mostre în sol astfel încât proiectantul să opteze pentru una dintre cele două variante. Bineînțeles, va fi emisă dispoziția de șantier, astfel încât să continue lucrările probabil de săptămâna viitoare. (..) În urma studiilor efectuate săptămâna trecută, specialiștii au concluzionat că sunt trei zone pe strada Transilvaniei unde sunt astfel de probleme și doar în acele zone trebuie aplicat un tratament”, a declarat viceprimarul orașului Buzău, Ionuț Apostu.

În condițiile în care nu pot lucra pe strada Transilvaniei, muncitorii au fost mobilizați pe bulevardul Unirii, o altă arteră parte din proiectul derulat cu fonduri europene menit a reface cele mai importante străzi din Buzău.  Echipele au dat drumul la treabă pentru refacerea trotuarelor, însă li s a impus condiția lucrului în paralel atunci când vor putea fi reluate lucrările pe strada Transilvaniei:

S-a luat decizia de a începe lucrările și pe Bulevardul Unirii. Deocamdată cu trotuarele. Am pornit în această dimineață din zona Cartierului Orizont dinspre podul de la Mărăcineni. Vom merge în paralel cu trotuarele până în zona centrală. Încercăm să câștigăm timp pentru acest proiect important pe fonduri europene,” a mai declarat Apostu.

Autoritățile din Palatul Comunal speră ca lucrările pe strada Transilvaniei să fie reluate săptămâna viitoare, dacă vremea va fi îngăduitoare și nu va mai  ploua.

Reabilitarea străzii Transilvaniei face parte dintr-un proiect care include modernizarea altor două artere importante din municipiul Buzău;  bulevardele Unirii și Industriilor, valoarea totală a proiectului, derulat cu fonduri europene, fiind de peste 18 milioane de euro.