Actualitate Șansa de Nehoiu

VIDEO! Acţiune în forţă a mascaţilor în bariera Ploieşti

Doi spărgători de locuinţe din Bucureşti au fost săltaţi de mascaţi în trafic, în apropierea Pasarelei Nehoiu din Bariera Ploieşti. Potrivit unor surse din anchetă, cei doi erau filaţi de mai multă vreme, iar azi au fost prinşi în timp ce duceau în portbagajul Volkswagen-ului înmatriculat în Bucureşti obiecte furate din mai multe case de pe raza judeţului Buzău. Cei doi indivizi au fost duşi la Poliţie pentru audieri. Iată ce a transmis, sîmbătă dimineaţă, Poliţia buzoiană în legătură cu acest subiect:
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzau au reţinut pentru 24 de ore, la data de 20 decembrie a.c., două persoane bănuite de furturi din locuinţe.
 
La data de 20 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, Serviciului de Investigații Criminale, susținuți de Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au reuşit identificarea a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, de pe raza municipiului Buzău.
În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada octombrie-decembrie a.c., cei doi bărbaţi, de 54, respectiv 62 de ani, ambii din București, ar fi comis furturi din locuinţe de pe raza mai multor județe.
În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii buzoieni, cei doi bărbaţi, au fost opriţi în trafic, la ieșire din municipiul Buzău, în timp ce se deplasau cu un autoturism.
Asupra acestora au fost identificate ustensile şi chei false pentru deschiderea yalelor de apartament, precum şi bani.
Ulterior depistării, un buzoian de 40 de ani a sesizat că din locuință i-a fost sustrasa suma de aproximativ 3000 de lei, cei doi bucureșteni fiind bănuiți de comiterea faptei.
Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 20 decembrie a.c., faţă de cei doi bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.