La două luni de la realizarea primului ”dronathon” al Autostrăzii Moldovei, pasionații de lucrările de infrastructură au dat startul unui nou maraton, în care o dronă surprinde cele mai noi imagini de pe șantierele A7.
Primele 3 calupuri de imagini sunt deja disponibile pe canalul Youtube Ștef, acestea arătând stadiul lucrărilor pe cele trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău al A7.
Ștefan Liviu Stanciu, cel care deține canalul și a încărcat imaginile, nu crede însă că primele două loturi vor fi deschise în doar câteva săptămâni.
Maratonul începe cu prezentarea lotului 1, unde imaginile surprind forfota de pe șantier, însă autorul lor precizează că încă sunt foarte multe de făcut într-un termen extrem de scurt.
”Pe lotul 1 din Autostrada A7 Ploiești – Buzău lucrează cei de la Pizzarotti + Retter. Deși era forfotă mare, după cum se poate vedea din filmare, este imposibil ca pe 3 octombrie, termenul deja prelungit la care ar fi trebuit dat în trafic acest lot, să se deschidă circulației. De fapt, în funcție de vreme, fiindcă deja ușor-ușor ne apropiem de toamnă, dar și de cât de tare vor apăsa pe pedală constructorii, cred că e 50%-50% o deschidere anul acesta versus o deschidere în primăvara viitoare. Rămâne de văzut dacă va fi circulabil pe 1 decembrie de alegeri (hai, fie, de Ziua Națională!) sau mai așteptăm până prin februarie-martie. Grupul italiano-român + subcontractorii lucrau cam de toate: de la terasamentele de la pasaje la asfaltări, de la ridicări ale grinzilor la suprabetonări, de la marcaje rutiere la sistemul ITS ș.a.m.d.”, arată Ștefan Liviu Stanciu.
O situație asemănătoare este prezentată și pe lotul 2, cu precizarea autorului că mobilizarea de pe șantier nu era la fel de bună ca pe primul lot.
”Lotul asocierii româno-bulgare CONI-TRACE se afla la ultima raportare la 88% progres. Situația este asemănătoare cu lotul 1 din Autostrada A7 Ploiești-Buzău, cu un termen prelungit pentru octombrie 2024 care, din nou, nu va putea fi respectat. Spre deosebire de lotul celor de la Pizzarotti – Retter, activitatea era mai scăzută. Rămâne de văzut dacă vor reuși cei de la CONI-TRACE să finalizeze lotul 2 anul acesta, cu o prognoză similară de 50%-50% din punctul meu de vedere, depinzând foarte mult de starea vremii din toamna și din iarna aceasta. De asemenea, cel mai probabil lotul va fi deschis între nodurile Baba Ana – Clondiru, întrucât ultimii kilometri până la Pădurea Spătaru ar rămâne muzeu până la finalizarea lucrărilor pe lotul 3, care a început cu un an întârziere din cauza multiplelor contestații”.
În ceea ce privește ultimul lot, aici lucrările au început abia pe 1 martie anul acesta. Avansul se vede, chiar dacă vântul a pus ceva probleme în realizarea imaginilor.
”Lotul 3, ultimul din Autostrada A7 Ploiești – Buzău, este cel mai în urmă lot din capătul sudic al A7, însă dintr-un motiv întemeiat: asocierea turcă Nurol-Makyol a primit ordinul de începere abia pe 1 martie 2024 întrucât semnarea acestui lot a fost îndelung întârziată de contestații. Nu sunt multe de spus aici, turcii au început foarte bine, dar în momentul de față e destul de greu de afirmat dacă vom circula în decembrie ANUL VIITOR pe aici sau nu. Din cauza unor rafale de peste 40 km/h sunt momente în filmare în care drona se oprește pentru scurt timp în aer. Vântul frontal a fost crimă și pentru baterii, dar rezultatul este unul decent, cred”, spune Stanciu.
”Dronathonul” va continua și cu celelalte tronsoane ale Autostrăzii Moldovei. Imagini de la precedentul maraton de acest gen găsiți AICI.








Adaugă comentarii