Actualitate

(VIDEO) Au alergat zeci de kilometri la lumina girofarului

sursa foto: rubicon.run
sursa foto: rubicon.run

O misiune mai puțin obișnuită s-a derulat, noaptea trecută, pe zeci de kilometri de drum județean și național, în județul Buzău. Participanții la un ultramaraton cu startul la Chișinău și punctul terminus la București, au traversat județul, îndreptându-se spre București.

Ultramaratonul Rubicon 2024 a luat startul, vineri, la Chișinău,  unde sportivii au fost încurajați de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. ”Vă urez tuturor să vă atingeți țintele pe care vi le-ați propus  în acest ultramaraton și vă așteptăm sănătoși acasă!” le-a urat, la momentul startului, Maia Sandu.

video preluat de pe site-ul oficial al Președinției Republicii Moldova

Sportivii au de parcurs 478 de kilometri pe un traseu care traversează șase raioane din Republica Moldova și șase județe din România. În fiecare județ au loc de la 1 la 10 etape (în total fiind 46), iar pentru a obține o medalie a județului, alergătorii trebuie să parcurgă cel puțin o etapă într-un județ. Astăzi, la prânz, sportivii vor ajunge la București, linia de sosire fiind la Arcul de Triumf.

În județul Buzău, participanții la ultramaraton au intrat aseară, pe la limita cu județul Brăila, fiind însoțiți de jandarmii brăileni care, la despărțire, le-au urat succes.

Pe tot traseul parcurs în județul Buzău, între orele 21,30 și 3,00, sportivii au fost însoțiți de jandarmii buzoieni și de un echipaj SMURD. Semnalizarea a fost asigurată cu ajutorul girofarelor, iar traficul nu a fost întrerupt.

De remarcat că acest ultramaraton se desfășoară de șase ani în Republica Moldova și a fost lipsit de incidente în trafic, în toată perioada.