Actualitate

(VIDEO) BAMBI A INVADAT BUZĂUL. Ce NU trebuie să faceți când vedeți un pui de căprioară

Imagini spectaculoase cu căprioare, surprinse alergând în lanul de grâu sau cu puii lor blânzi dornici de afecțiune, au devenit virale în aceste zile pe internet. Animăluțele gingașe au fost surprinse, în repetate rânduri, de localnicii din zona Smeeni, care nu au stat pe gânduri și au imortalizat intâlnirea unică.

Totuși, apropierea, în această perioadă de căprioare și mai ales de iezii văzuți pe câmp este total greșită.

Specialiștii AJVPS atrag atenția că cel mai bine ar fi să evite apropierea de animăluțele și explică de ce în această perioadă sunt mai prietenoase. Iată ce spune directorul AJVPS, Dragoș Ștefănescu, despre cum trebuie să procedăm atunci când zărim căprioare pe câmp.

”Căprioarele fie sunt gestante fie deja au fătat și atunci nu mai sunt atât de sperioase, nu mai fug de oameni. Devin mai prietenoase. Totuși,  recomand să nu se atingă iezii de căprioară. Puii trebuie lăsați unde au fost lăsați de femele. Mulți dintre oameni se consideră salvatorii iezilor. Sunt situații în care oamenii iau iezii de pe câmp. Este foarte grav. Ele își lasă iezii unde sunt fătați, îi părăsesc temporar, pentru că ei, fiind mici, nu se pot mișca. Am avut multe sesizări. Au sunat mulți oameni care au găsit iezi, dar este greșit. Oamenii nu trebuie să atingă iezii pentru că mai apoi femelele nu-și mai recunosc puii”.