Actualitate

(Video) Bicicletele electrice au ajuns la Buzău. Când și unde vor putea fi folosite de buzoieni

Bicicletele pe care Primăria intenționează să le pună la dispoziția buzoienilor pentru deplasarea prin oraș au ajuns la Buzău. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Constantin Toma care promite că va amenaja în municipiu peste 25 de kilometri de piste speciale. Totuși, până la finalizarea lucrărilor pe Unirii și Aleea Industriilor, bicicletele vor rămâne într-un depozit.

În total, Primăria Buzău a achiziționat 485 de biciclete pentru care urmează să fie amenajate 48 de stații, răspândite în tot orașul, atât în apropierea școlilor, cât și în fața parcurilor.

Vehiculele pe două roți au fost aduse din Germania și pot funcționa atât în sistem clasic, prin pedalare, cât și electric .

”30 din aceste biciclete vor fi pentru persoane cu dizabilități locomotorii, iar 30 vor fi cu 3 roți, pentru persoane vârstnice care nu pot merge pe o bicicletă normală”, a anunțat primarul Constantin Toma.

Totuși, bicicletele vor putea fi folosite abia anul viitor, după finalizarea lucrărilor pe Unirii și Aleea Industriilor. Până atunci, primarul promite că va amenaja peste 25 de kilometri de piste speciale astfel încât buzoienii să aibă locuri sigure pentru deplasarea pe două roți.

”Odată cu finalizarea bulevardelor Unirii și Industriilor, vom avea 12 km de piste speciale de biciclete, la care se vor mai adăuga încă 14 km, odată cu finalizarea proiectului Anghel Saligny, unde vom reabilita 14 străzi. În anii viitori vom încerca ca pe toate străzile, unde se poate din punct de vedere tehnic, să avem cât mai multe piste, astfel încât bicicleta să devină unul din mijloacele de deplasare agreate de buzoienii iubitori de sănătate și mediu”, a mai spus Toma.

Bicicletele au fost achiziționate cu fonduri europene prin programul de mobilitate urbană, VeloCity.

Etichete