Actualitate Divertisment SPORT

(VIDEO) Buzăul s-a așezat pe harta echitației românești. Concurs de etapă găzduit de cel mai nou club de echitație, deschis lângă oraș

Week-end-ul acesta, drumurile celor mai mulți pasionați de echitație s-au oprit la Gura Câlnăului, comuna Vadu Pașii, la câțiva kilometri de orașul Buzău, acolo unde recent a fost deschis cel mai mare centru de profil din județ și unul dintre cele mai mari din țară: Pheonix Horses. Concursul desfășurat în perioada 18-20 februarie a fost unul cu participare națională, constituind etapă în calificările în finalele de campionat național.

Concurenți de toate vârstele, din toată țara, s-au întrecut în competiția ecvestră la săriturile peste obstacole, dresaj și equifun. Concursul s-a derulat sub egida Federației Ecvestre Române. Președintele juriului a fost Mariana Moisei, arbitru international level 3:

Centrul de echitație Phoenix Horses este un club de echitație realizat la ultimele standarde în domeniu, având spații de cazare pentru cai, manej exterior și unul interior, ambele cu dimensiuni pentru nivel competițional. Centrul de echitație are 70 de cai proprii, atât cai de performanță sportivă, cât și exemplare de dresaj, de agrement.

Proprietarul centrului, Nicolae Păun, a demarat investiția în 2019 când a adus, din Olanda, primii cai. Un interviu cu acesta, luni după-amiază, la Focus TV.