Actualitate

Lucrările din Piața Dacia vor restricționa traficul pietonal și rutier. Cum se va circula

Lucrările de reabilitare a Pieței Dacia pentru care Primăria Buzău a dat deja ordinul de începere vor genera restricții în traficul pietonal și cel rutier. Șantierul urmează să fie amenajat, iar lucrările sunt preconizate să înceapă chiar de săptămâna viitoare. După ce zona amenajată pentru vânzarea temporară de mărțișoare va fi eliberată, vor intra în vigoare restricțiile pentru pietoni. Persoanele care vor traversa platoul din centrul orașului vor avea obligația să evite zona de șantier și să circule pe culoare care vor fi delimitate și asigurate de constructor. Culoarele destinate circulației pietonale trebuie să fie bine delimitate, dar și semnalizate corespunzător, sarcină care va reveni constructorului.

În ceea ce privește traficul auto, restricțiile vor fi amânate până la resistematizarea străzilor din zona centrală. Strada Ostrovului va prelua traficul în dublu sens, nu în sens unic, cum este acum, schimbare care ar urma să se producă din a doua jumătate a lunii martie.  Până atunci, se vor derula lucrări pentru refacerea carosabilului și semnalizarea rutieră atât pe strada Ostrovului, cât și pe porțiunea din strada Independenței de la fostul restaurant Miorița până la Piața Centrală.

După ce traficul va fi preluat în ambele sensuri pe Ostrovului-Independenței, circulația pe Aleea Trandafirilor urmează să se  suspende.

Zona centrală a orașului urmează să devină exclusiv pietonală după reabilitarea Pieței Daciei, conform proiectului municipalității.