Actualitate

(Video) Când scapă buzoienii de șantierele din oraș? Noile termene anunțate

Buzăul a fost transformat într-un imens șantier însă în 2023 toate marile lucrările începute, unele chiar din 2019, vor fi încheiate.  Invitat în platoul Focus TV, primarul Constantin Toma a explicat care este stadiul fiecărui proiect în parte anunțând și termenele de finalizare. Cert este că cel puțin prima jumătate a anului buzoienii trebuie să mai îndure haosul din trafic creat de săpăturile de bulevardul Unirii dar și de lucrările din centrul orașului.

 Bulevardul Unirii, gata în iunie 2023

Primul mare șantier deschis încă de la finalul anului 2021 este bulevardul Unirii. Principala arteră din oraș a fost reabilitată complet, iar prin proiectul aflat în execuție este propusă o nouă împărțire a benzilor  de circulație, fiind introdusă și banda specială pentru mijloacele de transport public în comun. De asemenea, va fi realizată și o pistă specială pentru bicicliști.  Noul termenul de finalizare anunțat de Constantin Toma  la Focus Tv este luna iunie.

Piața Dacia, finalizată în luna mai 2023

O promenadă în centrul municipiului Buzău ar putea fi posibilă, în cel mai optimist scenariu, abia în luna mai. Primarul Buzăului a explicat că după moartea patronului firmei care a câștigat lucrarea au fost acumulate întârzieri, care au fost recuperate, însă acum vremea ține pe loc muncitorii. Cu alte cuvinte, chiar dacă pe hârtie proiectul ar fi trebuit să fie gata în martie, edilul municipiului este de părere că totuși luna mai ar fi momentul finalizării lucrărilor.

Colegiul ”Mihai Eminescu” își primește elevii abia în toamnă

Colegiul ”Mihai Eminescu” a intrat în reabilitare totală în  2019. De atunci au fost anunțate mai multe termene pentru finalizarea lucrărilor, însă niciunul nu a fost respectat. Motivele invocate de reprezentanții Primăriei au fost multiple, însă de cele mai multe ori, constructorul a fost cel a îngreunat desfășurarea proiectului conform termenelor anunțate. Ultimul hop a fost chiar la finalul anului 2022, când deși ar fi trebuit încheiate lucrările, Primăria a fost la un pas să rezilieze contractul. Nu s-a întâmplat acest lucru și noul termen anunțat de Toma pentru mutarea elevilor de pe strada Transilvaniei în clădirea din Piața Centrală este toamna anului 2023. Asta dacă lucrările se vor încheia în iunie, așa cum arată noua înțelegere dintre constructor și autorități.