Actualitate

(VIDEO) Ce ieșire! Manevra periculoasă a unui șofer de autobuz i-a lăsat pe oameni cu gura căscată

Un clip recent postat pe rețelele de socializare scoate în față nesiguranța din trafic la care suntem zilnic expuși. În afara raportărilor zilnice ale poliției în care ni se prezintă oameni care și-au pierdut viața în urma accidentelor și numărul extrem de mare al persoanelor care se urcă la volan după ce au consumat substanțe interzise sau alcool, zilele trecute a fost surprins un șofer de autobuz cu o conduită cu adevărat „preventivă”.

Comportamentul șoferului de autobuz este mai degrabă comparabil cu cel al taximetriștilor care forțează intrarea în intresecții și îi pun în pericol pe ceilalți participanți la trafic. Imaginile postate te lasă cu gura căscată și surprind clar cum șoferul intră în intersecție fără să se asigure și practic blochează intersecția. Un șofer care circula din direcția Marghiloman, ce avea în dotarea mașinii o cameră de bord, a surprins momentul. Acesta se deplasa regulamentar spre centrul municipiului, când autobuzul i-a tăiat calea și l-a forțat să apese cu putere pedala de frână pentru a evita coliziunea cu acesta.

SURSA Video-InfoTrafic

În fața mașinii care a surprins imaginile circulă un Duster care a virat spre Strada Sporturilor, iar șoferul autobuzului, cel mai probabil văzând că șoferul Dusterului efectuează un viraj a hotărât să forțeze și să pătrundă în intersecție, însă fără să țină cont că ceilalți participanți la trafic nu vor mai fi în siguranță și de asemenea fără să țină cont nici de călătorii din autobuz.

Cel care a încărcat clipul pe internet a însoțit clipul video cu mesajul „Atenție la autobuze!”, trăgând un semnal de alarmă asupra șoferilor inconștienți care transportă un număr mare de persoane.