Colegiul ”B.P. Hașdeu” are, de ieri, un centru media propriu, cu toate echipamentele necesare, în cadrul căruia se vor realiza și transmite online emisiuni, podcasturi, interviuri și alte producții audio-video. Centrul, găzduit în două săli de clasă, a fost realizat în cadrul proiectului Media HDu, un proiect care a câștigat o finanțare de 106 670 lei în cadrul programului național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” derulat de Federația Fundațiilor Comunitare și Lidl România.
În cele două săli atelier inaugurate ieri, se vor desfășura activități de dezvoltare personală: public speaking, debate, story-telling, scriere creativă, design grafic , filmare și editare de film, bandă desenată și roman grafic. ”Media HDu este un proiect la care s-a muncit mult și care presupune, în continuare, multă muncă” spune directorul Colegiului, Virginia Mândruță Tănăsescu.
La conferința de presă organizată ieri pentru prezentarea centrului media, punctul de atracție a fost studioul amenajat cu multă muncă, dar și cu ajutor specializat. Acesta este o mini-televiziune cu platou de filmare și cameră de regie, dar și cu toată aparatura necesară unei redacții de știri.
Opt cadre didactice ale Colegiului Național „B.P. Hașdeu” – Anca Florea, Monica Ionescu, Alina Dinu, Gabriela Șerbu, Nicu Olăroiu, Carmina Miron, Rebeca Jilinschi și Dănuț Solcan – au fost implicate în coordonarea și realizarea efectivă a proiectului. Din echipa de implementare fac parte și elevi hașdeeni, foști și actuali, dar și părinți ai acestora.
Cea mai mare nerăbdare pentru momentul inaugurării centrului media a fost în rândul tinerilor care au muncit la proiect. Iar munca lor a constat în zeci de ore dedicate amenajării și pregătirii celor două săli de media. Ei sunt convinși că, pentru orice domeniu profesional vor opta, această școală de media îi va ajuta enorm atât să comunice, cât și să cunoască oameni care le pot influența gândirea. Nu în ultimul rând, așteptările hașdeenilor sunt ca, în activitatea din centrul media, să capete deprinderi și abilități pentru viață, să devină dezinvolți și ancorați social.
Coordonatorul Clubului 3,14 din cadrul celui mai titrat colegiu din Buzău, profesorul de istorie Dănuț Solcan, crede că școala și tehnologia trebuie să se împletească armonios, în vremurile în care copiii sunt atât de captivați de internet și televiziune.
Ușa centrului media va fi deschisă, pentru realizarea de producții audio-video, atât elevilor colegiului, cât și celor din alte instituții de învățământ din Buzău. Coordonatorii centrului vor să coopteze, în echipa care va realiza producții media, și profesioniști din diferite domenii ale vieții sociale locale.
Adaugă comentarii