Actualitate

(Video) Noi imagini cu urșii în apropierea gospodăriilor. ”Seara și ursul”, apelul disperat al oamenilor din zona de munte

Trei persoane au fost atacate de urși în ultima lună, iar frecvența cu care animalele sălbatice sunt văzute în sate, în apropierea gospodăriilor, este zilnică. Oamenii din zona de munte sunt disperați și cer ajutorul pe toate căile, de la primarii comunelor până la prefect.  Disperați și cu teamă că oricând pot avea o întâlnire din care nu se știe dacă pot scăpa cu viață, buzoienii își riscă, uneori, viața, și fac fotografii și filmări cu urșii aflați în apropierea gospodăriilor, tocmai pentru a putea dovedi cât de aproape au ajuns fiarele sălbatice în căutarea de hrană.

Un exemplu a venit ieri și de la Mânzălești. Un bărbat a filmat, în timp ce era în mașină, ursul care alerga pe drum. A postat video pe Facebook, alături de un strigăt de ajutor:

”Seara și ursul în zona de munte a Buzăului. Ajunge cu nepăsarea! După ce a fost surprins un urs la ieșirea din Mânzălești spre Lopătari, acum vedem altul la ieșirea din Mânzălești spre Vintilă Vodă.

Ce mai așteptați, domnilor? Să intre urșii în case? S-a întâmplat deja în satul Trestioara. La Cotoarea oamenii fac noaptea cu rândul și își păzesc animalele. Chiar trebuie să ne împiedicăm de niște hârtii pentru rezolvarea problemei?

Dacă o tragedie se va întâmpla, cine va răspunde? Solicit de urgență un punct de vedere și măsuri concrete autorităților competente!”, a scris buzoianul pe pagina de socializare.

Luni, la Focus News, Daniel Țiclea, prefectul Buzăului, a anunțat că va merge personal la ministrul Mediului pentru a cere soluții. Detalii puteți citi aici.

Etichete