Actualitate

(VIDEO) Cum acționează forțele de intervenție în cazul unei tragedii pe DN2 E85

Ora 12.00. Pe Șoseaua Morții a avut loc un accident grav.  În total sunt implicate patru autovehicule, două microbuze persoane, un auto transport valori și un autoturism. Unul dintre participanții la trafic sună la 112.

Autoturismele sunt grav avariate, unul din microbuze este răsturnat și prezintă scurgeri de carburanţi iar în urma coliziunii, autoturismul a fost acroșat în gardul parcului auto aparținând AUTO-VALMI și a luat foc, existând pericolul de propagare la autovehiculele parcate.

Polițiștii sunt primii care ajung la fața locului și imediat își fac apariția și două ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

După sosirea primelor echipaje specializate la fața locului, în urma efectuării recunoașterii și a transmiterii datelor, a fost activat Planul Roșu de intervenție la nivel județean, pentru conducerea şi coordonarea intervenţiei la faţa locului, fiind deplasată în teren Grupa Operativă din cadrul I.S.U. Buzău.

În total, sunt 15 victime, 12 persoane fiind încarcetare în cele două microbuze.

Fiecare secundă contează. Forțele de ordine acționează pentru descarcerarea victimelor și triajul acestora.

În zonă a fost amenajat și Punctul Medical Avansat unde victimele scose dintre fiarele contorsionate primesc primul ajutor și sunt pregătite pentru a fi transportate în siguranță la Unitatea de Primire Urgenţe. Un pacient este inconștient.

Întreaga operațiune a durat aproximativ o oră și, din fericire, a fost vorba doar despre un amplu exercițiu desfășurat astăzi de toate forțele de intervenție din Buzău.

Un scenariu au avut de respectat și jandarmii care, în timpul exercițiului, au asigurat paza transportului de valori, precum și măsurile de ordine şi siguranţă publică, interzicând accesului persoanelor şi autovehiculelor neautorizate în zonele de risc.

Totodată, echipajele de poliție rutieră au desfășurat activități pentru fluidizarea și dirijarea traficului pe DN2 E85, ocazie cu care au putut testa reacția participanților la trafic în timpul unui astfel de eveniment, într-un moment cu trafic extrem de aglomerat.

În total la exercițiu au participat 70 de pompieri, paramedici, medici, asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă propuse fiind dislocate un număr de 21 autospeciale de intervenţie.