Actualitate

A mușcat mâna care l-a hrănit! Fapta care l-a trimis după gratii pe un buzoian de 20 ani

Problemele se țin lanț de un tânăr de doar 20 de ani, din Buzău. De la începutul lunii iunie a fost implicat într-o serie de incidente, în cele din urmă ajungând în arestul IPJ Buzău.

La începutul lunii, în data de 6 iunie, buzoianul de 20 de ani a provocat un accident rutier pe Aleea Căprioarei, în municipiu. A lovit un alt autoturism care circula regulamentar, în urma căruia un buzoian de 45 de ani s-a ales cu răni ușoare.

Tânărul de 20 de ani nu s-a liniștit. După doar o săptămână de la producerea accidentului a pus la cale un adevărat plan care, însă, l-a trimis direct după gratii. A pregătit scenariul iar weekend-ul trecut, tânărul de 20 de ani, angajat al unui restaurant din Parcul Crâng, a dat lovitura. Noaptea, pe întuneric, a intrat pe fereastra pe care chiar el o lăsase deschisă cu o zi înainte și s-a dus direct la seiful societății la care lucra. A luat banii care se aflau în seif, 2.200 de lei, și s-a făcut nevăzut.

“Din verificări s-a stabilit faptul că în noaptea de 12/13 iunie a.c., ar fi pătruns în societatea comercială pe o fereastră și ar fi sustras dintr-un seif  2.200 de lei. Bănuitul, un tânăr de 20 de ani, din Buzău, ar fi profitat că îi era cunoscută configuraţia şi compartimentarea localului, fiind angajatul societăţii”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

 Numai că lucrurile nu au decurs așa cum se aștepta. Proprietara restaurantului a sunat la poliție iar în doar câteva zile oamenii legii i-au luat urma hoțului.

“În ziua de 15 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut principalul bănuit în cazul unui furt calificat dintr-o societate comercială, din municipiul Buzău.        Fapta a fost sesizată de către administratorul societății, o femeie în vârstă de 42 de ani, din Buzău. În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. În cursul acestei zile, tânărul urmează să fie prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.”