Actualitate

(video) Doi militari de la Baza Aeriană Boboc, izolați în munți din cauza viiturilor. Amplă misiune pentru salvarea lor

Amplă misiune de salvare în Munții Vrancei, unde doi turiști, plecați de sâmbătă în expediție pe Cheile Tișiței, s-au rătăcit.

Este vorba despre doi militari de la Baza Aeriană Boboc, care au mers ca turiști la Lepșa, o cunoscută localitate turistică din județul vecin. Pasionați de drumeții, cei doi și-au lăsat familiile la cabană și au plecat să exploreze împrejurimile., Doar că vremea rea le-a dat planurile peste cap și nu au mai putut reveni.

Din cauza ploilor abundente, au fost mai multe viituri, iar cei doi s-au rătăcit și au rămas izolați. Ei nu au putut să sune la 112, aflându-se într-o zonă fără semnal. Rudele îngrijorate că nu mai revin au fost cele care au cerut ajutor, iar în căutarea lor a plecat o echipă de salvamontiști și jandarmi montani. Cei doi au fost găsiți destul de repede, doar că misiunea de revenire s-a dovedit mai dificilă decât se estima. Apele învolburate au distrus aproape toate punțile de acces, așa că salvatori și salvați au fost nevoiți să înfrunte apa și chiar să escaladeze malurile pentru a putea trece mai departe.

”Din cauza terenului extrem de accidentat și a faptului că toate punțile din Cheile Tișiței au fost luate de ape, intervenția a fost și este una extrem de dificilă, însă persoanele izolate de ape sunt acum în siguranță (nu au nevoie de îngrijiri medicale). Salvamont Vrancea este în măsură să anunțe că intervenția este în derulare și că echipele de salvare mai au de parcurs circa 1 kilometru până la intrarea în Cheile Tișiței”, au transmis reprezentanții Salvamont Vrancea.

(foto și video: Salvamont Vrancea)