Actualitate

S-a stabilit destinația clădirii din parcul “Iazul Morilor”. De ce nu s-a mai ținut licitația pentru închirierea imobilului

La un an de la inaugurarea parcului Iazul Morilor, din nordul orașului, autoritățile locale au stabilit și destinația imobilului ridicat lângă cele două lacuri. Dacă inițial se dorea a fi transformată într-o ceainărie culturală sau o cafenea, în curând clădirea va putea găzdui diverse simpozioane sau evenimente culturale.

În primăvara acestui an, municipalitatea anunța organizarea unei licitații în vederea închirierii unei părți din clădirea ridicată anul trecut, la Iazul Morilor. Proiectul de hotărâre întocmit în acest sens prevedea închirierea prin licitație publică a unei suprafețe de 100 mp cu o destinație clară: înființarea unei cafenele- ceainării culturale/ bistro. Pe parcurs, însă, autoritățile s-au răzgândit. În cele din urmă, licitația nu a mai fost organizată, luându-se decizia ca imobilul să fie utilizat de către Centrul Cultural “Alexandru Marghiloman” pentru diversele activități culturale pe care le organizează.

“N- am mai ținut licitația pentru că a trebuit să obținem o hotărâre de guvern, pentru că există o înregistrare oficială a bunurilor municipiului Buzău și se poate face prin hotărâre de guvern. Ne-am mai gândit și a venit ideea s-o folosim, pentru că noi avem foarte puține spații în care se pot întâlni mulți oameni, să folosim acest spațiu pentru multiplele evenimente pe care le avem, și în special pentru întâlnirile cu tineri: dezbateri, evenimente culturale, evenimente educaționale și așa mai departe”, a explicat primarul Constantin Toma, la Focus Tv.

La ședința de săptămâna aceasta, consilierii locali municipali au aprobat un proiect de hotărâre prin care imobilul de la Iazul Morilor este dat în administrare Centrului Cultural pe o perioadă de 20 de ani, începând cu data de 1 august 2022.

Sursa Proiect de hotar\re CLM Buzău