Actualitate

(video) Dotare nouă la IPJ Buzău. De această dată, principalii beneficiari sunt copiii

Regulile de circulație sunt acum mai ușor de înțeles chiar și de cei mai mici dintre participanții la trafic. Totul se datorează noilor dotări primite de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău cu ajutorul cărora polițiștii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară și cei ai Serviciului Rutier le pot explica mai bine copiilor ce au de făcut pentru a rămâne în siguranță când se află pe drumurile publice. Este vorba despre un laborator mobil de educație rutieră primit recent de IPJ Buzău. Mai exact, a autospecială dotată cu materiale atractive pentru copii dar, în același timp, utile pentru polițiști.

”Cu ajutorul dotărilor pe care le are laboratorul mobil de educație rutieră le putem exemplifica copiilor,  pe înțelesul lor, situațiile de pericol atunci când se deplasează pe drumurile publice sau când părăsesc locurile de joacă astfel încât să înțeleagă ce trebuie să facă și ce trebuie să nu facă pentru a rămâne în siguranță”, a spus Ane Marie Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

Laboratorul mobil a și fost pus la treabă de polițiștii buzoieni. Astfel, după Ziua Poliției, sărbătorită în Parcul Crâng, când cei mici au avut primul contact cu noua dotare a polițiștilor, laboratorul mobil a poposit joi la Costești.

”Poliţiştii au discutat cu aproximativ 90 de preşcolari şi şcolari cu privire la activităţi specifice muncii de poliţie şi pentru promovarea comportamentului preventiv în trafic şi nu numai. Mesajele au fost transmise prin joc  – „Așa da! Așa nu!”. De asemenea, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă. Au fost abordate și aspecte referitoare la măsurile preventive pe care elevii trebuie să le urmeze acasă, la școală și pe stradă”, se arată în comunicatul trimis de IPJ Buzău.

Suprafața colorată, desenată cu zebre, străzi și semafoare, pe care au fost explicate regulile de circulație i-a atras ca un magnet pe cei mici. Și chiar dacă totul părea o joacă, la final rezultatul a fost cel așteptat de polițiști: regulile de circulație au fost învățate.

”Cei mici au fost receptivi şi şi-au însuşit cu uşurinţă recomandările transmise de poliţişti, dovadă fiind şi întrebările pe care le-au adresat oaspeţilor în uniformă. Totodată, copiii au fost mici actori în joculețe şi povești, specifice vârstei”, se arată în comunicatul trimis de IPJ Buzău.