Social

VIDEO E gata! Podul Marghiloman, redeschis la finele săptămânii

Vești bune pentru șoferii din Buzău dar și pentru cei care doar tranzitează orașul. Podul de la Marghiloman, închis după ce în vară o bucată de beton care măsura circa 10 metri, s-a desprins și a căzut pe șosea, doar o minune făcând să nu fie victime, va fi redat circulației, cu maxima probabilitate la sfârșitul acestei săptămâni.  
Lucrările la podul de la Marghiloman au fost demarate în luna septembrie după ce în iunie o porţiune destinată circulaţiei pietonale s-a desprins pur şi simplu şi a căzut pe breteaua care duce spre Brăila. Din fericire, în zonă nu se aflau pietoni sau maşini, nefiind înregistrate victime. Având în vedere starea deplorabilă în care se afla podul, municipalitatea buzoiană a dispus efectuarea unor lucrări ample,  care sunt acum pe cale de a se finaliza. Iarna blândă fără viscol și ninsori a permis muncitorilor să lucreze în ritm alert astfel că cel mai probabil, la finele săptămânii obiectivul va fi redat circulației.

”Sperăm ca până la sfârșitul săptămânii, dacă azi si mâine se toarnă, să fim în stare să dăm drumul la circulația pe podul Marghiloman și începe organizarea de șantiere pentru cele două poduri de la Metalurgica, peste calea ferată și peste calea rutieră, care sunt într-o situație mai proastă decât a fost podul Marghiloman”, a declarat primarul Buzăului, Constantin Toma.
După ce se vor termina și finisajele la podul reabilitat de la Marghiloman, echipele de muncitori vor trece la reabilitarea celorlalte două poduri din zona Metalurgica, de asemenea aflate într un stadiu avansat de degradare. Ambele obiective, strategice în asigurarea legăturilor rutiere și feroviare ale Buzăului cu județele vecine, sunt într-un stadiu avansat de degradare.
Reabilitarea podului de la Marghiloman s-a realizat cu bani de la bugetul local și cu un sprijin financiar de 1, 5 milioane de euro de la fostul Guvern al României.

Obiectivul a fost dat în folosință în urmă cu 48 de ani iar de atunci nu a fost niciodată reabilitat complet, ci a trecut doar prin reparații și mici lucrări de întreținere. Podul are 54 de metri lungime şi 10 metri lăţime şi deserveşte circulaţia auto şi pietonală în zona Bariera Brăilei.