Actualitate

(Video) Echipa de campanie PNL, atacată la Ziduri. Un bărbat a fost luat cu salvarea

Update: Marți dimineață au venit informații noi despre scandalul de la Ziduri. Potrivit IPJ Buzău, bărbatul a fost identificat și depistat, stabilind că este vorba despre un localnic de 47 de ani.

”În baza materialului probator, pe bază de ordonanță, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea liniștii și ordinii publice, cercetările fiind continuate sub coordonarea parchetului”.

Știrea inițială: Incident grav la Ziduri. Echipa de campanie a Partidului Național Liberat a fost atacată în satul Lanuri, fiind nevoie de intervenția Poliției pentru a liniști spiritele. La fața locului a fost chemat și un echipaj de la ambulanță pentru acorda asistență medicală unui bărbat, membru PNL, rănit în urma loviturilor primite.

Scandalul a fost făcut public de președintele PNL Buzău, Adrian Mocanu, care a postat pe pagina de Facebook un video cu întreaga întâmplare.

”Unul dintre oamenii apropiați ai primarului PSD de la Ziduri a atacat echipa de campanie a PNL, încercând să lovească cu mașina pe unul dintre colegii noștri. Gestul extrem a fost urmat de o ploaie de pumni împărțiți direct în figura unui alt liberal. A fost nevoie de intervenția Poliției pentru ca lucrurile să nu degenereze și mai mult, iar individul agitat și periculos să nu mai facă și alte victime.

Colegul nostru, lovit cu pumnii, a fost luat cu salvarea și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, suferind leziuni în zona feței. Condamn cu fermitate orice fel de violență, fizică sau verbală! ”, este mesajul lui Adrian Mocanu.

Poliția face verificări

Scandalul a ajuns și în atenția polițiștilor buzoieni care au anunțat că au demarat verificări pentru ”pentru identificarea și depistarea tuturor persoanelor implicate în conflict, în vederea încadrării juridice a faptelor și luării măsurilor legale ce se impun”.

”În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la faptul că are loc un conflict între mai mulți localnici ai comunei Ziduri. Imediat după primirea sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru clarificarea aspectelor semnalate. Din primele verificări, a reieșit că un grup ce se deplasa cu materiale electorale în localitatea Lanurile, din comuna Ziduri, ar fi fost abordat de către un conducător auto.  Acesta ar fi coborât din mașină și ar fi început să manifeste un comportament recalcitrant față de membrii grupului. Una dintre persoanele prezente a susținut că bărbatul l-ar fi agresat, astfel că a solicitat intervenția ambulanței. Un alt localnic, membru al grupului, a reclamat că șoferul i-ar fi distrus telefonul mobil. Ulterior, acesta ar fi plecat de la locul incidentului”, informează IPJ Buzău.

În postarea făcută pe Facebook, președintele PNL are și un mesaj pentru alegătorii care vor ieși la vot pe 9 iunie.

”Este timpul să spunem STOP acestor comportamente și să ne concentrăm pe o campanie electorală bazată pe respect și fair-play.  Cetățenii trebuie să taxeze astfel de atitudini și să le izoleze din viața publică. Dragi buzoieni, nu vă irosiți votul cu partide care fac dezordine și scandal!  Huliganii nu au ce căuta în politică și nu trebuie să fie în fruntea comunităților noastre.  Sunt sigur că Poliția își va face datoria pentru clarificarea episodului de netolerat de la Ziduri. De asemenea, fac apel la oamenii legii să dea dovadă de vigilență maximă pe 9 iunie, în ziua decisivă a votului, și să nu tolereze derapajele celor disperați să obțină, cu orice preț, cel mai bun scor electoral, pentru a-i mulțumi pe liderii centrali. Buzăul merită un tur de alegeri desfășurat în liniște și siguranță! Ne-am săturat de circ și scandaluri!  Vrem alegeri corecte, bazate pe respect și integritate, pentru binele comunității noastre buzoiene!”, este mesajul lui Adrian Mocanu.