Actualitate

(VIDEO) Efectul Saga la Buzău: ”Suntem preocupați, este o problemă, o cunoaștem”

Controale și o campanie agresivă. Este ceea ce anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne după tragedia de la Festivalul SAGA din București unde un tânăr a murit și mai mulți adolescenți au ajuns la spital după ce au consumat droguri.

Ordinele date de ministrul Lucian Bode au ajuns și la Buzău. Într-o conferință de presă, Laurențiu Pantazi, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu ministrul de Interne, în cadrul căreia i s-a cerut să intensifice acțiunile pe această linie.

”Există preocupare la nivel de minister. Zilele trecute am avut o întâlnire de lucru cu ministrul de Interne și ne-a cerut să  intensificăm aceste eforturi.  În această perioadă, potrivit competențelor, pot menționa situația opririi în trafic și capturării unei cantități de 1,5 kilograme de cannabis făcute în luna martie de către ofițerii de la Poliția Rutieră,în cadrul unor activități de rutină”, a spus Pantazi.

Totuși, șeful poliției din Buzău a ținut să precizeze că ”suntem într-o zonă mai puțin complicată decât alte zone ale țării” în ceea ce privește consumul de droguri, deși recunoaște că și aici ”este o problemă, o cunoaștem și o cunoșteam și până la apariția evenimentelor din București”, făcând referire la cazul elevului de la Colegiul Economic decedat în 2018 și care era consumator de substanțe interzise.

”Chiar și la ședința de analiză de astăzi le-am cerut colegilor de Siguranță Școlară, Proximitate,  și chiar colegilor din toate structurile operative să intensifice activitățile de culegere a informațiilor, să venim cu un suport real și concret către structurile abilitate la acest moment ca și  competență pentru constatare și cercetare a acestor infracționalități.

Suntem preocupați, este o problemă, o cunoaștem. O cunoșteam și până la apariția evenimentelor din București și încercam să-i dăm importanța necesară.

Eu, ca polițist din Buzău cu experiență în domeniu, cred că suntem într-o zonă mai puțin complicată decât alte zone ale țării dar recunoaștem, spuneam asta și acum patru ani când am avut un deces, că există problema asta și facem tot ce ține de competența noastră să punem umărul măcar la controlul fenomenului dacă nu la diminuarea lui” a  spus Pantazi.

Festivalul SAGA a avut loc la începutul acestei luni. Un tânăr de aproximativ 25 de ani, din Republica Moldova, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă și alți participanți au ajuns la spital, unii în stare gravă.

Vârsta medie la care tinerii încep să consume droguri, în special canabis și combinații de droguri sintetice, a scăzut în prezent la 13 ani, potrivit specialiștilor Agenției Naționale Antidrog.