Actualitate

(VIDEO) Falși oameni ai legii, băgați în arest. Detalii incredibile despre ce făceau ca să-și intimideze victimele

Fapte incredibile ale unor tineri din Buzău, care s-au dat drept oameni ai legii în fața unor tinere care se prostituau și după ce le-au ademenit în camera de hotel, le-au deposedat de bani și carduri bancare.

Totul s-a întâmplat vinerea trecută la un hotel din Buzău. Acolo, cei doi tineri și-au stabilit întâlniri cu patru tinere, cu scopul declarat de a întreține relații sexuale. Doar că, atunci când au intrat în camerele de hotel, cei doi și-au pus insigne de polițiști, cătușe și pistoale de tip airsoft. Au reușit, astfel, să le sperie pe victime și să le lase fără bani și carduri. Prada lor s-a ridicat la circa 7 mii de lei.

Victimele au făcut plângere la poliție și așa au început cercetările. O zi mai târziu, adevărații polițiști au ajuns la cei doi falși oameni ai legii, din care unul se dădea drept polițist, iar celălalt își atribuise funcția de jandarm. La perchezițiile făcute la locuințele celor doi, anchetatorii au găsit și obiectele cu care și-au indus victimele în eroare: respectiv insigne false, legitimații, hamuri pentru pistoale, cagule.

”Din cercetări a reieşit că bărbaţii ar fi pătruns în camere închiriate în regim hotelier, sub pretextul întreţinerii de relaţii sexuale şi, ulterior, pretinzând, fără drept, că ar fi funcționari publici, le-ar fi deposedat pe tinere de bani şi de cardurile bancare.  Prejudiciul a fost estimat de părţile vătămate, patru tinere, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani, la 7.000 de lei. 

Astfel, la data de 12 noiembrie a.c., în urma identificării şi depistării celor doi tineri, poliţiştii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău şi în comuna Smeeni, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău. În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, trei pistoale de tip airsoft, două hamuri pentru pistol, o legitimaţie şi o insignă asemănătoare celor ale unei instituții, două cagule, două perechi de mănuși și patru telefoane mobile”, transmite IPJ Buzău într-un comunicat de presă.

Audierile au arătat că cei doi au un palmares bogat. Tânărul de 21 de ani avea deja o condamnare pentru că, în trecut, dându-se drept jandarm, a legitimate pe stradă minori pe care i-a deposedat de telefoanele mobile. Al doilea suspect era sub control judiciar după ce s-a declarat polițist și a intrat cu forța peste două tinere, într-o locuință din cartierul Micro 14. Șansa News a relatat despre acest caz la vreme respectivă. Detalii găsiți aici.

Cei doi indivizi au fost acum arestați preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați pentru uzurpare de calităţi oficiale şi tâlhărie calificată.