Actualitate

(VIDEO) Fane Căpățână, în fața judecătorilor buzoieni după jaful comis pe DN1B, unde s-a “deghizat” în polițist

UPDATE: Magistrații Judecătoriei Buzău au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului de 55 de ani, din București, acuzat de furt calificat și uzurpare de calități oficiale.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Cunoscutul interlop Fane Căpățână, reținut de polițiștii din Buzău, după ce a jefuit mai multe persoane pe care le-a oprit pe DN1 B E577, la ieșire din municipiul Buzău, va afla astăzi dacă va fi sau nu arestat preventiv. Joi, după ora 13:00, interlopul a fost prezentat la Judecătoria Buzău. Magistrații acestei instanțe vor analiza propunerea procurorilor și vor decide dacă vor emite mandat de arestare pentru 30 de zile sau vor dispune altă măsură preventivă.

Pe DN 1B E577, Fane Căpățână a acționat după miezul nopții, în jur de ora 1:00. A venit de la București la Buzău pregătit pentru o astfel de lovitură. Potrivit unor surse, el avea șapcă de polițist, pe care era menționat Serviciul Antidrog, dar și diverse insigne, precum și o mașină pe care era montată o rampă cu lumini asemănătoare celor de pe autospecialele poliției. Toate acestea, tocmai pentru a-și păcăli potențialele victime și a le da impresia că au în față un polițist adevărat. Astfel, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie a făcut semn șoferului unei mașini cu numere de Ucraina să tragă pe dreapta. S-a prezentat ca fiind om al legii și a solicitat documentele pentru control, atât șoferului, cât și pasagerilor. A profitat de neatenția ucrainenilor și le-a furat din portofele nu mai de 3.800 de euro.

Când și-au dat seama ce s-a întâmplat, cetățenii ucraineni au cerut ajutor. Polițiștii au demarat cercetările, iar ieri bărbatul a fost prins în Capitală.