Actualitate

(VIDEO) Fenomene extreme în nordul județului! Grindina a acoperit grădinile la Lopătari

UPDATE: Nu doar în nordul județului, ci și în zonele mai joase a plouat torențial, fiind înregistrate și căderi de grindină. La Potoceni, de exemplu, au fost cantități mari de apă într-un timp scurt. Ploaia a fost însoțită și de bucăți de gheață.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Se anunță o după amiază cu ploi, vijelii, tunete și fulgere. Zona de munte a județului Buzău se află sub incidența unei avertizări cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, până la ora 23:00. Potrivit meteorologilor, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte.

Deja, în nordul județului au început să fie înregistrate fenomene meteo extreme. La Lopătari, a plouat torențial, dar a căzut și grindină. Timp de câteva minute bune a căzut grindină, formându-se un strat alb pe sol.

Sursa foto & video Fb/ IacobInimioara Căpățînă

Un fenomen care provoacă îngrijorare printre localnici. Oamenii se tem ca nu cumva grădinile să le fie distruse de gheața căzută din cer.

Nu doar la Lopătari, ci și la Bisoca a căzut grindină în cantități foarte mari. Cerul s-a înnorat iar în câteva minute grindina a acoperit totul în jur.

 Ploi, vijelii și grindină se vor semnala astăzi, izolat, și în alte zone ale județului, anunță meteorologii.