Actualitate

Consultare publică pentru testarea legumelor în piețele din Buzău. Când începe și cum se va derula acțiunea

După disputele de miercuri din Consiliul Local Municipali privind testarea legumelor în piețe, care nu au adus însă și o concluzie clară, senatorul Vlad Mircea Pufu, cel care a susținut încă de la începutul scandalului pesticidelor de la Buzău că e nevoie de teste zilnice, anunță că buzoienii sunt, până la urmă, cei care trebuie să ia o decizie.

Pentru asta, în perioada următoare va fi lansată o campanie de strângere de semnături, în care buzoienii vor fi consultați cu privire la necesitatea introducerii acestor teste, care să indice dacă legumele sunt sau nu sigure pentru consum.

Anunțul a fost făcut de senatorul liberal, care i-a felicitat, totodată, pe aleșii municipali ce au susținut, în ședință, ideea sa.

”Felicitări consilierilor locali care au susținut astăzi, în ședința CLM Buzău, necesitatea introducerii testării legumelor în piețele agroalimentare din oraș! Dar cel mai mult contează părerea buzoienilor. Ei sunt cei care trebuie să spună dacă vor sau nu ca legumele din piețe să fie testate. Vom declanșa, în perioada următoare, și o campanie publică de strângere de semnături la nivelul municipiului Buzău, în vederea susținerii acestui demers. Așadar, în curând vă veți întâlni cu reprezentanții noștri, care vă vor cere părerea și acordul cu privire la testarea în piețe a tuturor legumelor. Avem dreptul să mâncăm sănătos, avem dreptul la sănătate!”, a transmis senatorul liberal.

Acesta a inițiat, de altfel, și o petiție online în acest sens, care a adunat deja semnături din partea buzoienilor. Petiția este disponibilă aici.