Actualitate

(VIDEO & FOTO) Cireșele de mai, primele fructe culese în Buzău. Cu ce preț vor ajunge pe tarabe

Livezile din  zona Râmnicu Sărat sunt încărcate de fructe care mai de care mai arătoase și gustoase. Cireșele de mai s-au copt, în sfârșit, astfel că proprietarii de livezi au intrat pentru prima dată în acest an la cules de fructe. Și, de mâine, aromatele cireșe de mai, românești și gustoase, care ne duc cu gândul la copilărie, vor putea fi cumpărate din piața din Râmnicu Sărat.

Alături de cireșele timpurii vor fi scoase la vânzare și căpșuni.

“Noi am intrat astăzi la cules, culegem cireașa de mai, sperăm să strângem peste 100 – 150 de kilograme. O să fie în jurul a 20 de lei un kilogram de cireșe. În ceea ce privește recolta de căpșuni, sperăm tot 150 de kilograme iar prețul va fi tot în jur de 20 de lei. Mâine(n.r. marți, 17 mai) suntem, după ora 8:00, în piață la Râmnicu Sărat”, a declarat pentru șansanews.ro, Claudiu Sofian, proprietar de livadă din Topliceni.

Culesul cireșelor a început mai devreme decât anul trecut. Însă, proprietarii spun că  recolta va fi mai slabă cantitativ, dar net superioară celei de anul trecut din punct de vedere al calității.

“Anul acesta sunt mai puține fructe, dar or să fie mai de calitate, au fost mai puține pe pom și s-au dezvoltat mai bine. Cât privește startul culesului, suntem în avans cu 4-5 zile față de anul trecut, față de acum doi ani suntem în întârziere. Anul trecut, noi am început culesul după 21 mai.”