Actualitate

(VIDEO) Hasdeienii de la 3,14, marii câștigători ai unui festival de teatru de tradiție

Adolescența cu toate problemele cu care vine ea la pachet, cu frustrări, veselie, neînțelegeri, cu accente comise și tragice în același timp, au cucerit definitiv publicul. Vorbim despre piesa Brainstorm care, în interpretarea trupei de teatru 3,14 a Colegiului Național Hasdeu din Buzău, a reușit să cucerească deopotrivă juriul și publicului celui mai vechi festival de teatru din țară, ”Serile Teatrului Studențesc”, ajuns în acest an la ediția cu numărul 25.

Festivalul, organizat de studenții de la Facultatea de Cibernetică a Universității Politehnice București, aduce laolaltă trupe profesioniste și de amatori.

Concurența a fost acerbă: nu mai puțin de 53 de trupe din toată țara au vrut să intre în concurs, dar numai 10 au reușit să ajungă efectiv pe scena festivalului și să performeze în fața publicului. Iar hasdeienii au luat crema festivalului, pentru că și-au adjudecat cele mai importante premii: premiul pentru cel mai bun spectacol și premiul publicului. De asemenea, eleva Bianca Toader a obținut premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal.

”E o piesă care place mult, e a opta oară când am jucat-o acum. Și cea mai bună dovadă că place este că am reușit și am luat marele premiu și premiul publicului, care e foarte important, pentru că oamenii sunt cei care votează. Unul dintre copii, Bianca Toader, a luat premiul pentru cel mai bun rol principal feminin. Ne-am bucurat mult să avem două premii foarte mari. Ce s-a întâmplat are o semnificație sufletească foarte mare pentru noi”, a declarat coordonatorul trupei de teatru de la Hasdeu, profesorul Dănuț Solcan.

În afara celor două premii adjudecate de hasdeieni, a mai existat dopar unul singur, pentru trupe, alături de premii individuale, pentru actori.