Actualitate

(VIDEO) Imagini spectaculoase dintr-un gol alpin! Ce comună face furori cu filmările făcute cu drona

Piatra Mortatului, situată într-un gol alpin la atitudinea de 1093 metri, la granița comunei Lopătari cu comuna Gura Teghii, a fost surprinsă de un buzoian, într-o filmare făcută cu drona. Imaginile s-au răspândit repede, perspectiva fiind unică, stâncă nemaifiind văzută până acum de sus.

Valea Războiului, golul alpin din apropierea traseelor care conduc dinspre Varlaam – Gura Teghii spre Vârful Penteleu, cel mai înalt din Munții Buzăului, zonă încărcată de tradiții, impresionează prin frumusețea locului. Piatra gigantică, așa-zisa Piatra Mortatului, răsare impunător dintre munți, purtând în vârf o cruce, ridicată aici în memoria celor căzuți la datorie. Zona amintește de luptele cu tătarii, sub conducerea căpitanului Goidea, unul dintre slujitorii de nădejde ai lui Negru-Vodă. 

Radu Iftinoiu, un buzoian pasionat de off-road, care descrie zona ca fiind una unică, oferă informații iubitorilor de extrem pentru a ajunge la punctul de interes turistic.

”Cei care vor să ajungă aici ca punct de reper/plecare este Biserica satului Ploștină (informații găsiți în zonă). Nu este traseu marcat (totuși sunt niște puncte albastre). Accesul auto este foarte dificil chiar și pentru 4×4, dar distanța de la drumul principal până la Piatra Mortatului este de aproximativ 2 km (40min de mers pe jos, urcare foarte abruptă)”

Frumusețea peisajelor din zona Lopătari este cunoscută de mai mult timp, reușind să impresioneze încă de la început evaluatorii UNESCO, în momentul în care au vizitat Buzăul în vederea declarării Ținutului Buzăului ca patrimoniu mondial.