Actualitate

(Video) Importanța reciclării, ”predată”, în parc, de Ziua Internațională a Mediului

Distracție dar și educație. Asta și-au dorit reprezentanții grupului de reciclare Greengroup să le ofere celor mici de Ziua Internațională a Mediului. Și cum prin joacă pot fi transmise cele mai bune sfaturi, copiilor le-a fost pregătit un atelier de creație prin intermediul căruia participanți au putut socializa, învăța lucruri noi despre importanța reciclării dar și să se distreze în timp ce și-au dau frâu liber imaginației.

Evenimentul a avut loc vineri și a marcat Ziua Internațională a Mediului, sărbătorită duminică , pe 6 iunie.

”Grupul de reciclare Greengroup în parteneriat cu Centrul Cultural și Educațional “Alexandru Marghiloman” și Primăria Municipiului Buzău au marcat Ziua Internaționala a Mediului în cadrul Festivalului Antante. Copiii au participat la un atelier de creație cu materiale reciclate”, a spus Anda Stancu, director de comunicare Green Group.

Cei mici au confecționat din pahare de plastic, pungi, hârtie și materiale textile diverse obiecte decorative. Atelierul demonstrează că principiile reciclării se învață de la cele mai mici vârste: nimic nu se pierde, totul poate căpăta o nouă viață

Cei mici au fost îndrumați de educatorii de la clasă, voluntari în cadrul Festivalului Antante.

De asemenea, vineri, a fost inaugurat și Cine-parcul, primul cinematograf în aer liber din Buzău. Astfel, timp de trei zile pe ecranul Cine-Parcului va fi proiectat filmul documentar “România Neîmblânzită”, ce prezintă frumusețile naturii din România și încurajează oamenii să respecte și să protejeze mediul natural.

Astăzi, 6 iuni, filmul va începe la 19.30. Intrarea este liberă.