Actualitate

(Video) În cât timp s-ar putea încheia trecerea Spitalului CFR în administrarea Primăriei Buzău. Ce planuri sunt pentru unitatea medicală

Preluarea Spitalului CFR de către Primăria Municipiului Buzău a rămas doar o chestiune de timp. O spune primarul Constantin Toma după ultima întâlnire pe care a avut-o la începutul acestei săptămâni cu Marian Neacșu, secretar general al Guvernului, și coordonatorului Comitet Interministerial constituit de Nicolae Ciucă pentru definitivarea transferului spitalelor CFR către alte entități. Mai exact, ar fi vorba despre circa două-trei luni pentru finalizarea procedurii de preluarea unității medicale. Odată încheiată această etapă, Primăria va demara proiecte de investiții ce vor viza atât reabilitarea clădirii cât și dotarea cu echipamente medicale.  

”Primăria Galați nu s-a opus proiectului nostru, respectiv ca spitalul de la Buzău să treacă la noi, iar Primăria să-l transforme în Spital Municipal. Am avut și luni o discuție cu domnul Marian Neacșu și așteptarea ar mai fi de două –trei luni. (..) Vom numi o echipă de conducere și vom face un proiect de reabilitare și un proiect de dotare pentru că am înțeles, din discuțiile pe care le-am avut cu mai mulți medici, că sunt rămași mult în urmă cu dotările”, a explicat Toma.

Deși deocamdată nu are în buget fonduri pentru susținerea funcționării unității medicale, Toma spune că aceasta nu reprezintă o problemă și că vor fi găsite sumele necesare pentru că realizarea unui spital municipal reprezintă o prioritate pentru Primăria Buzău.

”Este vorba despre o prioritate deosebită pentru orașul nostru și cu siguranță vom găsi bani pentru a finanța ceea ce trebuie finanțat pentru funcționarea bună și corectă a unui spital municipal”, a spus Toma.