Actualitate

(VIDEO) Incendiu tras la indigo! S-au aprins, din nou, dealurile de la Beceni

UPDATE: Flăcări uriașe au cuprins vegetația uscată de pe dealurile de la Beceni. Focul s-a apropiat amenințător de satul Cărpiniștea. Pompierii au duc o luptă grea pentru a împiedica flăcările să ajungă la zona locuită, reușind în cele din urmă să le împingă spre creasta dealului.

UPDATE: Ținând cont de suprafața mare cuprinsă de foc și de condițiile meteo care favorizează răspândirea flăcărilor, forțele de intervenție au fost suplimentate. Astfel, numărul subofițerilor care luptă cu flăcările a ajuns la 19. De asemenea, prefectul Daniel Țiclea a decis sa meargă la fața locului pentru a vedea care este situația.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Situație mai mult decât îngrijorătoare. La doar 5 zile după cel mai mare incendiu de vegetație uscată din ultimul an, situația se repetă, la Beceni. Focul a cuprins vegetația pe o suprafață extrem de mare. Iar vântul puternic îngreunează intervenția pompierilor, care se luptă să țină sub control flăcările.

“ ISU Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se manifestă pe raza comunelor Scorțoasa și Beceni.  Din primele date, la fața locului ar fi vorba de o linie de foc ce se întinde pe 2,5 km, și aproximativ 500 ha distruse în spate, flăcările extinzându-se rapid din cauza vântului ce își face simțită prezența în zonă.

La locul intervenției se află peste 10 subofițeri cu 3 autospeciale, urmând a sosi forte în sprijin, dacă este cazul. Se intervine cu mijloace de primă intervenție inclusiv turbosuflante, atomizoare, lopeți, etc”, transmite ISU Buzău.

Situația este îngrijorătoare mai ales ținând cont de prognoza meteorologilor. În orele următoare sunt așteptate intensificări susținute ale vântului, mai ales în zonele de deal și de munte.