Actualitate

(VIDEO ) ÎNCEPE IUREȘUL! ÎN FOCUL EMOȚIILOR EXAMENELOR, PĂRINȚII AU UITAT DE RESTRICȚII! Autoritățile pornesc războiul măștilor pe figură!

Cu emoții copleșitoare, fără mască de protecție și fără păstrarea distanțării sociale. Așa s-au prezentat, astăzi, la centrele de examen, miile de părinți ale căror copii au susținut prima probă a Evaluării Naționale.

Mămici, tătici și bunici s-au adunat cu zecile în fața școlilor . Însă, copleșiți de emoții, adulții au uitat de restricțiile impuse de pandemie.

Și, în timp ce Direcția de Sănătate Publică raportează la Buzău zeci de cazuri noi în fiecare zi, buzoienii par să ignore și mai mult purtarea măștii și păstrarea distanțării sociale. La fel au făcut și cei care au așteptat în fața centrelor de examen.

După cum se poate vedea și în fotografiile surprinse în fața Școlii Generale numărul 15, părinții stau adunați pe trotuarul din fața unității de învățământ, fără mască și fără grija răspândirii coronavirusului.

Ulterior, autoritățile au transmis că vor lua atitudine și de acum vor fi trimise comisii de control inclusiv pe stradă, la ora susținerii acestor examene. Iată mesajul prefectului Leonard Dimian.

” Echipele mixte de control pe care le voi constitui vor interveni în orice spațiu în care sunt sesizări că nu se respectă măsurile de prevenire, inclusiv pe străzi sau alte spații publice”.

De partea cealaltă, oamenii spun că de emoții au uitat de purtarea măștii dar că le este teamă de acest virus care la Buzău  a ucis déjà 7 persoane, ultimele două decese fiind înregistrare astăzi.