Actualitate

(Video) Locurile de parcare, atribuite după o regulă nouă: datorii zero la întreținere

Puține și tot mai greu de obținut! Este vorba despre locurile de parcare rezidențiale pentru care buzoienii, care vor să aibă unde să-și lase mașinile când ajung acasă, trebuie să respecte o nouă regulă. Mai exact, dosarul  necesar înscrierii la licitație trebuie să conțină, în mod obligatoriu, și o adeverință de la Asociația de Proprietari care să arate că beneficiarul nu are datorii.

Modificarea regulamentului privind atribuirea locurilor de parcare rezidențiale a provocat discuții aprinse în ședința Consiliului Local de luni . Doi dintre aleșii Opoziției , respectiv Irinel Cârstea și Silviu Roșioru, au luat cuvântul cerând eliminarea acestei reguli. Cei doi au susținut că nu este corect ca oamenii să fie condiționați de această adeverință și că indicat ar fi să li se ceară o factură de utilități (RAM Termo Verde, Compania de apă, RER SUD), decât acest document.

”Nu este corect ca oamenii să stea la mâna președinților de Asociații pentru a primi această adeverință. Știm că sunt conflicte în unele Asociații și nu e corect ca acești oameni să nu poată participa la licitațiile pentru atribuirea unui loc de parcare”, a spus Irinel Cârstea, consilier local.

Atât viceprimarul Ionuț Apostu cât și primarul Constantin Toma au răspuns celor doi aleși, explicând că solicitarea pentru introducerea acestei noi reguli a venit chiar de Asociațiile de Proprietari, membre în comisiile de atribuire a parcărilor rezidențiale.

”În primul rând, propunerea a venit din partea tuturor Asociații. În plus, ar fi un abuz din partea lor să nu elibereze această adeverință, abuz ce poate fi sancționat de Biroul de Îndrumare și Control al Primăriei”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

În final, proiectul a fost aprobat astfel că cei care vor să participe la licitații sunt obligați să obțină și adeverința prin care să demonstreze că nu au datorii la întreținere.

Etichete

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • E O MARE ABERATIE DOMN VICE O ESCROCHERIE DEA TRANDAFIRILOR SA FACETI NUMAI LUCRURI INTORTOCHEATE IN LOC SA LE SIMPLIFICATI TOT LE FACETI COMPLICATE SUNTIETI DE RISU PLINSU AMINDOI SI VICELE SI PRIMARU TERMINATI LUCRARI INCEPUTE DE 4 ANI SI DUPA ACEEA SA FACETI VILVA