Actualitate Agricultura acum

(Video) Ministrul Agriculturii a făcut o vizită fulger la Mihăilești, neanunțată în programul oficial. Ce a făcut acolo

Ministrul Agriculturii se află astăzi într-o vizită oficială în județul Buzău. Deși programul anunțat inițial prevedea ca primul obiectiv unde urma să ajungă oficialul să fie ferma de reproducție suine de la Săhăteni, Florin Ionuț Barbu a făcut o primă oprire la Mihăilești. Aici s-a întâlnit cu primarul comunei pentru a discuta despre viitorul centru de colectare pe care Ministerul Agriculturii urmează să-l construiască în județul nostru.

Florin Ionuț Barbu a vizitat terenul pe care oficialii din Direcția Agricolă Buzău împreună cu legumicultorii buzoieni l-au identificat pentru amenajarea primului spațiu de depozitare și păstrare, în condiții de temperatură controlată, a legumelor din bazinul legumicol Glodeanu Sărat – Limpeziș-Movila Banului. Mai exact este vorba despre un teren din comuna Mihăilești, aproape de Drumul European E85, locație cu care, la finalul vizitei, ministrul Agriculturii a fost de acord.

Florin Barbu a anunțat, astăzi, la Buzău, că centrul de colectare de la Mihăilești va avea 3000 de metri pătrați, cu 1.000 de metri pătrați temperatură controlată, patru benzi de sortare.  Vorbim de roşii, castraveţi, ardei gras şi ardei capia.

În total, în România vor fi construite 15 centre de colectare, iar Buzăul face parte din cele 6 județe alese pentru aceste investiții făcute cu bani de la Ministerul Agriculturii tocmai pentru că este un important bazin legumicol din țară, cu un număr de 975 de beneficiari prin Programul Tomata.

Aceste centre vor fi date sub administrarea unui consiliu de administraţie format din reprezentanţi ai primăriilor şi ai Casei Unirea. Ministrul a precizat și că aceste centre vor fi date în locaţie către cooperative înființate și în care sunt înscrişi fermierii din localităţile respective.

De asemenea, Florin Ionuț Barbu a anunțat că vor fi alocate fonduri importate pentru instalarea tinerilor fermieri, pentru echipamente de încălzirea solariilor și combustibil, astfel încât România să aibă legume proaspete pe tot parcursul anului

Oficialul din Ministerul Agriculturii va rămâne la Buzău pe tot parcursul zilei. Programul complet îl puteți citi aici.