Actualitate

(VIDEO) Mutarea elevilor de la Eminescu, din amânare în amânare. Noul termen avansat de autorități

Mutarea elevilor de la Colegiul Eminescu în propriul sediu, după ani întregi în care imobilul monument istoric s-a aflat în reabilitare, din nou amânată. Nu se va întâmpla după prima vacanță din acest an școlar, așa cum arăta ultimul termen avansat de autorități. Elevii de la Eminescu vor reveni din vacanță, săptămâna viitoare, tot în clădirea de pe strada Transilvaniei.

Astăzi, în ședința Consiliului Local Municipal a fost adoptat un proiect de hotărâre ce vizează prelungirea dării în administrarea Colegiului Eminescu a clădirii de pe Transilvaniei, acolo unde au fost mutate cursurile de câțiva ani. Consilierul Irinel Cârstea a intervenit și a cerut lămuriri privind momentul când, în sfârșit,  elevii se vor întoarce în școala lor.

Primarul Constantin Toma a explicat că lucrările de reabilitare sunt gata în proporție de circa 95%, dar că mai este nevoie de avizul de funcționare de la ISU. Ținând cont de toate acestea, elevii de la Eminescu ar putea reveni în școala lor abia după vacanța de iarnă.

La rândul său, viceprimarul Ionuț Apostu a prezentat stadiul lucrărilor de la Colegiul Mihai Eminescu.

Reabilitarea sediului Colegiului Eminescu, monument istoric, a început în urmă cu circa 4 ani. Din diverse motive, lucrările au tot întârziat, astfel că mutarea elevilor înapoi în școala lor este amânată periodic.