Actualitate

(Video) O nouă măsură luată la Școala 11 pentru a se putea respecta recomandările făcute de Ministerul Sănătății

Revenirea copiilor în colectivități poate aduce un nou val de îmbolnăviri. Este semnalul tras de Ministerul Sănătății care vineri a postat pe pagina de Facebook o listă lungă cu recomandările privind normele de igienă individuală și colectivă pentru elevi și cadrele didactice în unitățile de învățământ, mai ales în contextul pandemiei de SARS-CoV-2 și al apropierii sezonului gripal.

”Virozele respiratorii sunt frecvente în sezonul rece și pot afecta colectivitățile în care copiii desfășoară activități de învățământ. Atât infecția cu SARS-CoV-2, cât și gripa fac parte din categoria virozelor respiratorii, care pot produce complicații, mai ales la persoanele care prezintă anumite comorbidități (boli cardiovasculare, boli pulmonare, diabet etc.). Prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii sunt posibile în mare măsura dacă sunt respectate o serie de reguli”, informează Ministerul Sănătății.

În aceste condiții, specialiștii din sănătate vin cu o listă lungă de reguli ce trebuie respectate odată cu revenirea copiilor în colectivități (le puteți citi aici) însă regulă de aur rămâne igiena mâinilor.

”Se recomandă spălarea frecventă a mâinilor și/sau dezinfecția lor (înainte de intrarea în clasă, înainte de masă, după utilizarea toaletei, după tuse/strănut, ori de câte ori e necesar)”, scrie pe pagina de Facebook.

Ei bine, tocmai pentru a putea respecta toate aceste reguli și pentru a le oferi elevilor cele mai bune condiții, cea mai mare unitate de învățământ din municipiul Buzău a făcut anul acesta o investiție considerabilă. Este vorba despre Școala numărul 11 care a montat, în curtea școlii, două containere în care a amenajat grupuri sanitare, cele existente fiind insuficiente pentru cei peste 2000 de copii.

Investiția s-a ridicat la peste 200.000 de lei.