Actualitate

(VIDEO) Pentru unii excepțional, pentru alții dezastru! Cum arată rezultatele evaluării naționale

Zeci de elevi din Buzău au reușit, anul acesta, să obțină rezultate de excepție  la evaluarea națională. Sunt însă și mulți ale căror note arată că încă mai sunt multe de făcut în educație.

În afara celor 16 medii de 10 obținute de tot atâția elevi din județ, printre care sunt inclusiv copii care au învățat la țară, despre care Șansa News a scris aici, alți absolvenți de gimnaziu au reușit să predea teze perfecte la una din cele două probe de examen. 56 de elevi buzoieni au fost notați cu 10 la limba română, iar alți 48 au luat 10 la matematică.

Totuși, spune inspectorul general al IȘJ Buzău, Daniela Palcău, procentul de promovare din acest an, adică al elevilor care au obținut medii peste 5, este mai scăzut comparativ cu anul trecut. Mai exact, anul acesta procentul de promovare este de 74,11, cu 9% sub cel înregistrat în anul 2022. De altfel, Buzăul se află sub media națională, rata de promovare a evaluării naționale fiind, la nivelul întregii țări, de 76,2%.

Opt unități de învățământ din județul Buzău au un procent de promovare de 100%, în timp ce în două școli, cea din Vâlcelele și Școala Gimnazială Ilie Pavel din Rm. Sărat, procentul de promovare este de 0%.

La nivelul județului Buzău, cea mai scăzută medie înregistrată este de 1,20. Aceasta a fost obținută de un absolvent al Școlii Boboc, comuna Cochirleanca.