Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) Polițistul care a supraviețuit exploziei de la Mihăilești intră în bătălia electorală. Cum vrea să schimbe fața comunei în care va candida

Gabriel Hurlup este unul dintre supraviețuitorii exploziei de la Mihăilești, eveniment care, în dimineața de 24 mai  2004, a înscris, pentru totdeauna, Buzăul pe harta tragediilor rutiere. Atunci, explozia ce a urmat unui accident în care a fost implicat un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu, pe DN2 E85, la Mihăilești, a ucis 18 oameni și a rănit grav alte 13 persoane. Printre cei 13, și Gabriel Hurlup.

Pentru el, polițist la acel moment și unul dintre primii oameni care au intervenit la accident, 24 mai 2004 a fost ziua în care s-a născut pentru a doua oară. Rănit grav, el s-a recuperat, fiind considerat unul dintre eroii de la Mihăilești.

După 20 de ani, timp în care și-a încheiat cariera în poliție și a ales administrația, în ultimii ani fiind administrator public al comunei Mihăilești, a decis să facă încă un pas înainte, de data aceasta în politică. Fostul polițist a ales PNL, partid care îl propune pentru funcția de primar al comunei sale natale, Lopătari.

Lansarea candidaturii sale la Primăria PNL a avut loc în prezența unui număr impresionat de oameni, dar și a liderilor politici de la Buzău.

”Avem privilegiul să îl avem alături de noi pe un prieten apropiat, un om de o seriozitate remarcabilă, recunoscut și respectat în comunitate, domnul Gabi Hurlup. A acceptat această provocare cu demnitate și responsabilitate. Știu că nu este ușor să îți asumi rolul de candidat al Partidului Național Liberal pentru funcția de primar, dar sunt convins că el este pregătit să facă față acestui nou început. Mă emoționează să văd în mijlocul nostru atâția oameni, ceea ce arată că dorința de a aduce o schimbare pozitivă în administrația locală a comunei Lopătari este profundă și reală”, a declarat președintele interimar al PNL Buzău, Adrian Mocanu.

”Astăzi am venit, împreună, ca organizație, ca o echipă, cu entuziasm și dorința sinceră de a vă sprijini în tot ceea ce doriți să realizați. Suntem hotărâți să vă susținem în toate eforturile, pentru că suntem convinși că, împreună, vom fi câștigătorii alegerilor de pe 9 iunie. Să nu uităm niciodată că puterea unei comunități stă în unitatea sa”, a adăugat și Claudia Benchescu, deputat PNL Buzău.

La rândul său, senatorul Vlad Pufu a vorbit despre nevoia de schimbare pentru Lopătari.

”Îmi exprim speranța că această duminică va aduce noroc nu doar pentru Gabi Hurlup, ci mai ales pentru comunitate. Observând mobilizarea impresionantă a atâtor susținători ai lui Gabi Hurlup, astăzi, simt că avem toate motivele să fim optimiști cu privire la obținerea succesului în cursa pentru primărie. Este clar că este timpul pentru schimbare, pentru oameni și pentru comunitate. Priviți în jurul vostru și admirați frumusețea acestei comune. Am călătorit pe un drum plin de obstacole pentru a ajunge aici astăzi, iar dacă resursele naturale și frumusețea acestei comune nu au fost valorificate așa cum ar fi trebuit, aceasta se datorează unei administrații instabile, care nu a reușit să asculte vocea cetățenilor”, a subliniat senatorul Vlad Pufu.

Gabriel Hurlup spune că nu vrea să fie omul vorbelor goale, ci al faptelor:

”Nu vin să fac promisiuni goale, dar vin să fac ceva concret și sunt sigur că vom reuși împreună”, a spus candidatul liberal.

Povestea de viață a eroului de la Mihăilești, care a supraviețuit în mod miraculos după ce trupul i-a fost străpuns de sute de schije în urma exploziei, poate fi citită AICI.