Actualitate

(VIDEO) Problema apei de la Cozieni a ajuns în Parlament. ”Este strigător la cer ca oamenii să fie tratați așa, pe banii lor!”

Situația alarmantă din comuna Cozieni, unde apa consumată de localnici s-a dovedit neconformă, fapt ce a atras și sancțiuni dure aplicate de Direcția de Sănătate Publică Buzău, a ajuns și în atenția parlamentarilor.

Într-o intervenție în plen, deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu a expus situația alarmantă din comuna buzoiană.

”Peste 2000 de buzoieni beau zilnic apă contaminată, fără ca nimeni să intervină. Este strigător la cer ca în 2023 oamenii din comunitățile locale să fie astfel tratați şi asta pe banii lor! Rog autoritățile să intervină de urgență pentru a remedia această situație dezastruoasă”, a transmis deputatul liberal.

Gabriel Avrămescu susține că, în acest context, programul Partidului Național Liberal “Anghel Saligny” îşi dovedeşte încă o dată importanța şi utilitatea. Asta pentru că o parte din banii alocați prin acest program au ca destinație investiții în rețele de apă și canalizare.

”România încă are nevoie de investiții majore în infrastructură, apă şi canalizare, pentru a oferi cetățenilor nevoile de bază”, spune parlamentarul buzoian.

Detalii despre situația din comuna Cozieni găsiți AICI.