Actualitate

(VIDEO) Proiectul realizării lotului 3 al Autostrăzii A7, Pietroasele-Buzău, intră în linie dreaptă. A fost predat amplasamentul către constructorul turc

Șantierul în vederea realizării ultimului lot al Autostrăzii A7, pe care nici în prezent nu se lucrează, poate fi amenajat. Iar de la 1 martie muncitorii și utilajele vor da startul lucrărilor pentru ca lotul Pietroasele-Buzău să fie gata cât mai repede.

Așa cum au anunțat reprezentanții Ministerului Transporturilor, lucrările pentru realizarea autostrăzii de la Pietroasele până în municipiul Buzău, lot rămas în urmă din cauza contestațiilor, vor începe în prima zi a primăverii. Între timp, astăzi s-a mai făcut un pas important, și anume a fost predat amplasamentul asocierii de firme care se va ocupa de realizarea autostrăzii pe acest tronson.

“Astăzi, 15.02.2024, la sediul DRDP Buzău, directorul regional Sorin Robu, în calitate de Beneficiar din partea CNAIR SA, a semnat cu asocierea de constructori turci Nurol Inșaat Ve Ticaret Anonim Șirketi – Makyol Inșaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Șirketi, reprezentată de antreprenor Ilker Gulen, Procesul Verbal de predare-primire amplasament pentru execuția lucrărilor de construire a obiectivului de investiții “Execuție Autostrada Ploiești – Buzău Lot3: Pietroasele – Municipiul Buzău km. 49+350 – km. 63+250″”, anunță DRDP Buzău.

Constructorii au la dispoziție 20 de luni pentru a realiza cei aproape 14 km de autostradă de la Pietroasele la Buzău.

“Pe Lotul 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău), cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmează să înceapă pe data de 1 martie 2024.

Asocierea de constructori turci are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor. Prin intermediul acestui contract finanțat din PNRR, asocierea va realiza nu doar infrastructura rutieră, ci și construcția a 8 poduri și a unui pasaj, caracterizate de complexitate tehnică ridicată, cu o lungime totală de 1.260 m.”

Pe toate loturile autostrăzii Moldovei se lucrează intens, unele urmând să fie date circulației peste doar câteva luni, înainte de finele anului. Doar pe lotul 3 Pietroasele-Buzău nu s-a întâmplat nimic până acum. Motivul: multiplele contestații care au făcut ca semnarea contractului cu constructorul să aibă loc abia în toamna anului trecut. Prezent zilele trecute pe șantierul autostrăzii A7, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit despre consecințele contestațiilor.